cafea cu lamaie bună și rea

Cafeaua este una dintre cele mai faimoase băuturi răcoritoare. Cu toate acestea, litigiile cu privire la eventualele sale vătămări nu pot să dispară. Este vorba despre principalul constituent al acestei băuturi - cafeina. După cum știți, cofeina activează activitatea sistemului nervos central și acest lucru dă persoanei o grabă de vigoarea, crește rata de inimă și, în unele cazuri, poate fi dependență. Dar acest lucru nu oprește fanii adevărați ai băuturii, care preferă diferite tipuri de cafea, inclusiv cele non-standard.

Pot bea cafea cu lamaie?

Combinația dintre cafea și lămâie nu este absolut periculoasă pentru organism. Acid ascorbic in lamaie neutralizeaza cofeina și vă permite să facă această băutură este accesibil chiar și pentru persoanele cărora le este contraindicat cafea datorită conținutului de cofeină. De exemplu, persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot bea cafea cu lamaie - aceasta nu amenință tensiunea arterială ridicată. Cu toate acestea, această băutură poate nu toată lumea vin în minte, din moment ce se distinge prin gustul său neobișnuit. Amăreala boabelor de cafea este cuplat cu un gust acru. Una dintre cele mai simple moduri de a face cafea cu o lamaie - pentru a adăuga la finit băutură fierbinte felie de lamaie. Dar există și alte opțiuni, la fel de delicioase și la prețuri accesibile, cu scorțișoară, ciocolată sau piper negru.

Beneficiile și daunele de cafea cu lămâie

Interacțiunea dintre cafeină și acid ascorbic ajută la îmbunătățirea metabolismului, ceea ce face ca cafeaua cu lămâie să fie un mijloc plăcut și simplu de a scădea în greutate. O băutură deosebit de utilă este dacă se usucă și se macină cu boabe de cafea. Cafeaua de lamaie are proprietăți de tonifiere, iar pectina, care este conținută în coaja de lamaie, reduce semnificativ pofta de mâncare.

Trebuie să vă amintiți că utilizarea cafelei cu lamaie nu va face rău dacă o consumați cu moderatie. Persoanele cu afecțiuni stomacale și cardiovasculare trebuie să fie foarte atente atunci când folosesc această băutură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 3