ce este proteina

Mulți oameni cred că proteina este o substanță specială pentru creșterea musculară. De fapt, proteina este al doilea nume de proteine. Proteina, împreună cu carbohidrații și grăsimile, este unul dintre constituenții naturali ai multor produse și, dacă se dorește, poate fi obținut nu numai din suplimentele sportive, ci și din produse. Din acest articol veți afla unde există o mulțime de proteine.

Pentru a afla cât de multă proteină pe zi aveți nevoie, folosiți formule simple:

  1. Dacă nu vă exercitați, trebuie să obțineți 1 g de proteină pe kilogram de greutate în fiecare zi (dacă cântărați 60 kg - 60 de grame de proteine ​​pe zi).
  2. Dacă vă exercitați în mod regulat, trebuie să obțineți 1,5 grame de proteine ​​pe kilogram din greutatea dvs. zilnic (dacă cântăriți 60 kg - 90 de grame de proteine ​​pe zi).
  3. Dacă faceți greutăți și visezi despre mușchii în vrac, trebuie să obțineți 2 grame de proteină pe kilogram de greutate în fiecare zi (dacă cântărați 60 kg - 120 grame de proteine ​​pe zi).

Totul pentru o zi din toate sursele trebuie să obțineți exact aceeași cantitate de proteine ​​pe care o calculați prin această formulă. Chiar și după aceasta, puteți afla unde este stocată proteina și determinați dieta.

Produse proteice

Luați în considerare produsele care conțin proteine:

  • soiuri cu conținut scăzut de grăsimi din carne: carne de vită, carne de vită, iepure;
  • ce conține o mulțime de proteine

  • soiuri cu conținut scăzut de grăsimi de păsări de curte: piept de pui, curcan;
  • produse lactate: brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, conținut scăzut de grăsime brânză de vaci, lapte, etc;.
  • tot felul de fructe cu coajă lemnoasă (trebuie să le folosiți cu atenție, au prea multă grăsime);
  • fasole - mazăre, linte, soia, fasole, etc;
  • oua de pui - in special proteine ​​(mai bine digerate in forma fiarta).

Știind ce este proteina, poți să faci cu ușurință o dietă, astfel încât fiecare porție din masă să includă o parte din produsul proteic. Nu uitați să luați alimente cu proteine ​​înainte și după antrenament pentru a oferi organismului tot ce aveți nevoie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

29 − = 28