decât piersici utile

Despre proprietatile benefice ale piersicii cunoscute de mult timp. Mai ales este iubit de cei care își urmează figura, deoarece nu conține prea multe calorii inutile, deci poate fi consumată în orice moment al zilei. 45 de kilocalorii pe 100 de grame de greutate - o opțiune ideală pentru iubitorii de dulci, care sunt obligați să stea pe diete. Piersica promovează reglarea digestiei și normalizează activitatea intestinului. Acest lucru este posibil din cauza conținutului ridicat de fibre.

Piersicile conțin potasiu în cantități suficiente, ceea ce normalizează activitatea sistemului nervos și participă la procese metabolice importante. Carnea fructului este bogată în zinc, fosfor, fier, magneziu, seleniu și mangan. Are caroten și pectină. După cum puteți vedea, lista de piureuri nutritive este imensă și, prin urmare, îmbunătățește imunitatea adulților și a copiilor.

Care sunt beneficiile piersicilor pentru organism?

Gastroenterologii recomandă folosirea piersicii persoanelor care suferă de constipație. El neutralizează cu succes procesele de putrefacție în intestine și elimină toxinele. O piersică, mâncată dimineața pe stomacul gol cu ​​o oră înainte de micul dejun, are un efect benefic asupra corpului.

Sucul de piersici stoarse proaspăt are proprietăți hematopoietice, expectorante și laxative. Consumul regulat de fructe reduce riscul de a dezvolta tumori canceroase. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că toate proprietățile benefice ale piersicii sunt prezentate dacă sunt cultivate în zone ecologice curate fără utilizarea îngrășămintelor.

Contraindicații

În ciuda tuturor proprietăților utile ale unei piersici, ea are și unele contraindicații. Fructul trebuie utilizat cu precauție pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece poate provoca un atac alergic. În prezența proceselor inflamatorii, este, de asemenea, nedorită.

Piersicile sunt contraindicate la persoanele cu diabet zaharat.

Dacă vă place foarte mult piersicii, este mai bine să nu le mâncați după 16 ore. Numărul maxim de piersici de dimensiuni medii, care pot fi consumate pe zi - nu mai mult de 6 bucăți.

Care sunt beneficiile piersicilor pentru femei?

Din cele mai vechi timpuri, femeile au știut că o piersică are un efect pozitiv asupra aspectului și bunăstării lor. Prin urmare, în cosmetologie au fost folosite adesea carne curativă sau oase de piersici.

Ce-i așa de îndrăgit de sexul slab:

  1. Îmbunătățește dispoziția. Conținând magneziu și zahăr la câine, îmbunătățește bunăstarea și mărește tonul corpului.
  2. Utile pentru piele. Acizii fructiferi, care sunt atât de bogați în fructe, afectează favorabil starea pielii. Ele ajută la exfolierea pielii moarte și la creșterea celulelor noi.
  3. Împiedică ridurile. Piersicii saturează celulele corpului cu umiditate și împiedică plecarea prematură. Smoothing ridurile și prevenirea unor noi este un plus absolut pentru femei.
  4. Ajută la menținerea în greutate. Mancarea mai multor fructe dă un sentiment de satietate. Ca urmare a unei sarcini mici a tractului gastro-intestinal și a retragerii rapide a alimentelor prelucrate, greutatea este menținută la valorile cerute.

Ce este mai util decât o piersică sau nectarină?

Nectarinele și piersicile sunt foarte asemănătoare, numai prima cu o suprafață netedă, iar cealaltă - ca și când este acoperită cu catifea. Fiecare fruct este util în felul său. Ambele cresc pe aceiasi copaci. Nectarina a apărut ca urmare a auto-polenizării.

Ambele piersici și nectarine conțin practic aceleași vitamine și substanțe nutritive. Dar există unele diferențe în ele.

Nectarina are o carne mai groasa si un gust luminos. Deși acest lucru este mai mult de un amator. Suporterii piersicilor sunt, de asemenea, un număr considerabil.

proprietăți utile de piersici

Conținutul de potasiu din nectarină este ceva mai mare decât în ​​piersici. Acest element afectează în mod pozitiv activitatea inimii.

Nectarina imbunatateste imunitatea, deoarece contine mai multa vitamina C si E.

Piersicul și nectarina contribuie la normalizarea digestiei și elimină substanțele nocive din organism. Pe de o parte, ambele au un conținut scăzut de calorii, iar pe de altă parte, un conținut ridicat de fructoză și carbohidrați. Prin urmare, în ceea ce privește diabetul și obezitatea, este mai bine să nu consumați prea mult din aceste fructe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

83 − 79 =