ce vitamine in piperul dulce

Ne plac ardeii dulci și sunt utilizate pe scară largă în nutriție. Și ce vitamine conține ardei bulgăresc, acest produs vegetal valoros, care se bucură de o glorie bine meritată utilă din toate punctele de vedere, învățăm.

Se consumă proaspăt și conservat; Acest tip de piper este o componentă obligatorie a aproape tuturor salatelor de legume.

Cu toate acestea, nu este suficient doar să vorbim despre avantajele bulgarilor sau, după cum se numește pur și simplu în popor, ardeii dulci, ar fi frumos să știm ce vitamine sunt conținute în piperul bulgar și ce le dau corpului nostru.

Ce vitamine sunt în ardeiul dulce bulgar?

  1. Ardeiul dulce este unul dintre liderii în prezența vitaminei C. Este mult mai departe de conținutul său toate fructele citrice, care sunt considerate întotdeauna cele mai bogate prin prezența acidului ascorbic (este, de asemenea, vitamina C). Cu cât mai mult în organismul nostru această vitamină, cu atât mai multe garanții de conservare a imunității și capacitatea de a rezista la viruși și infecții.
  2. În compoziția sa s-au găsit vitamine din grupa B, care, de fapt, corespund activității tuturor sistemelor organismului nostru. Ele sunt deosebit de importante pentru funcționarea normală a inimii și a sistemului nervos.
  3. Vitamina PP, care se găsește în compoziția piperului, împreună cu vitaminele din grupa B are grijă de rezistența și elasticitatea vaselor de sânge, iar prezența sa are un efect benefic asupra activității creierului.
  4. Vorbind despre ce vitamine sunt în ardeiul bulgar, nu uitați de vitamina A (caroten), precum și de acele microelemente care fac parte din această minunată cultură de legume. Printre acestea: calciu, magneziu, iod, zinc, fier, fosfor.

Cât de util este ardeiul?

Toate aceste substanțe utile remarcabile permit revitalizarea corpului uman:

  • ajută la creșterea energiei în organism, la scăderea depresiei, la întărirea imunității;
  • consumul său afectează în mod pozitiv starea sistemului musculo-scheletic;
  • Ardeiul englez este de neînlocuit în combaterea excesului de greutate, deoarece ajută la normalizarea activității tractului digestiv;
  • un set de vitamine conținute în piper, îmbogățește sângele cu substanțe utile, participând activ la procesul de hematopoieză;
  • nu este contraindicat în diabet zaharat, deoarece zaharurile conținute în acesta nu dăunează corpului unui diabetic.

ce vitamine in piperul dulce

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 5 =