câte calorii în orez fiert

Orezul este deosebit de popular în bucătăria estică, un exemplu viu - sushi și roșii. Printre populația noastră, crupa este, de asemenea, un favorit, este utilizat pentru gătit diverse garnituri. Pe măsură ce mai mulți oameni aderă la o nutriție adecvată, întrebarea câte cantități de calorii în orez fiert este de interes pentru mulți.

Pentru a înțelege cât de utilă este crupa, uitați-vă doar la persoanele ale căror diete se bazează pe utilizarea lor, de exemplu, chinezii sau japonezii. Găsirea unor persoane complete între ele este aproape imposibilă, totuși acești oameni sunt renumiți pentru longevitatea lor și sănătatea excelentă. Toate acestea se explică pur și simplu: calorii din orez fiert sunt la un nivel scăzut, iar vitaminele, mineralele și alte substanțe din acesta sunt uriașe. Există mai multe tipuri de orez, fiecare dintre ele fiind util în felul său pentru o persoană.

Numărul de calorii din orez și beneficiile sale de scădere în greutate

Dacă doriți să scăpați de excesul de greutate, atunci dați preferința dvs. de orez brun. Deoarece astfel de crupă conține o cantitate mare de fibre, care contribuie la o saturație și curățare mai rapidă a intestinelor din produsele de degradare. Să răspundem la o întrebare mai importantă - câte calorii sunt în orezul brun finit. Valoarea energetică de 100 g este de 110 kcal, pentru comparație, în orezul obișnuit alb, care este mai puțin util tuturor speciilor, conține 116 calorii. După cum puteți vedea, diferența nu este semnificativă, cu toate acestea, „utilitatea“ nu depinde atât de mult de calorii, sau absența lor, o mare parte din ceea ce mancam carbohidrati, simple sau complexe. De exemplu, orezul alb se referă la carbohidrati simpli au un IG ridicat (indice glicemic) si caloriile nu sunt arse în timp util, stocate ca grăsime. Orezul brun - exact opusul albe - este un carbohidrat complex care saturate pentru o lungă perioadă de timp și are un GI scăzut.
De asemenea, nu uitați că atunci când adăugați zahăr, ulei, lapte, calorii la orez fiert, felurile de mâncare sunt în creștere.

Datorită compoziției bogate a nutrienților, orezul fiert are următoarele proprietăți:

  1. Crupa are un efect pozitiv asupra activității sistemului cardiovascular și a rinichilor.
  2. Implică peretele tractului digestiv, care este deosebit de important pentru persoanele care au fost găsite că prezintă ulcer sau gastrită. calorii în orez fiert
  3. Conține orez în sine lecitină, care afectează în mod pozitiv activitatea sistemului cardiovascular.
  4. Orezul brun contribuie la reducerea glicemiei, care este importantă pentru diabetici.

Cum se utilizează pentru scăderea în greutate?

Până în prezent, există un număr mare de diete bazate pe utilizarea orezului fiert. Utilizați de multe ori o zi de repaus pe orez, ceea ce vă permite să curățați intestinele și, în același timp, să pierdeți o anumită greutate. De asemenea, puteți înlocui una dintre mesele principale cu o porție de cereale fierte, care vă va permite, de asemenea, să obțineți rezultate bune, menținând o dietă echilibrată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1