câte calorii în ouăle prăjite

Pentru majoritatea oamenilor, problema numărului de calorii în ouăle prajite nu este în nici un caz inactiv. La urma urmei, acest fel de mâncare este un mic dejun tradițional în multe familii. Și, potrivit statisticilor, de foarte multe ori este de asemenea pregătit pentru cină. Ouăle prăjite se pregătesc repede, necesită un minim de abilități culinare, este gustos și hrănitoare. Proteina conținută în ouă este foarte ușor de digerat, nu conține grăsimi și colesterol. Și în gălbenuș sunt unice și cunoscute pentru utilitatea lor grăsimi polinesaturate. În plus, ouăle au vitamine, oligoelemente, aminoacizi valoroși și antioxidanți. Și deoarece aici sunt compuși grași și având în vedere faptul că ouăle de prăjit sunt de obicei în ulei, valoarea calorică a ouălor prajite poate fi foarte semnificativă. Totul depinde de numărul de ouă și de ingredientele suplimentare.

Câte calorii sunt în ouăle prăjite?

Chiar și cei care aderă la regimul alimentar nu trebuie să renunțe deloc la ouăle prajite, deoarece calorii conținute într-un ou prăjit nu pot în nici un fel să dăuneze procesului de scădere a greutății. La urma urmei, acest indicator este destul de scăzut - doar 110 kcal. În plus, a demonstrat științific beneficiile ouălor prăjite pentru pacienții hipertensivi. Ei au capacitatea de a scădea tensiunea arterială, datorită blocării hormonului angiotensinei, care, dimpotrivă, crește tensiunea arterială.

Valoarea energetică a ouălor prajite crește semnificativ dacă pregătiți acest vas cu adăugarea altor ingrediente. De exemplu, conținutul caloric de ouă și brânză va fi de aproape 270 kcal, cu cârnați sau șuncă - și chiar mai mare. Dacă nu sunteți mulțumit de ouăle prajite și doriți ceva mai interesant, atunci este mai bine să gătiți ouă cu verdețuri sau legume. Acesta va fi gustos, și util, și nu atât de mare în calorii. De exemplu, conținutul caloric de ouă și ceapă dintr-un ou va fluctua în jurul valorii de 120-130 kcal, iar cu roșiile 140-150 kcal.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 2