câte carbohidrați în pepene galben

În fiecare an, la sfârșitul lunii august, absorbind toată caldura veriilor fierbinți, pe petele de magazine și magazine apare pepene galben și suculent. Această boabă uimitoare, care cântărește 300 g până la 20 kg, originară din Asia de Sud-Vest, proaspătă este cel mai bun desert creat de natura însăși. Peștele este folosit nu numai proaspăt, este uscat, sărat, face din compot, gem, fructe confiate și marmeladă. Ca un fel de mâncare, în Orientul Mijlociu este adesea servit la pescuit, iar în Italia la carne. Acest boabe se prăjește în aluat și mănâncă și miere din ea.

Melonul este iubit aproape pretutindeni. În unele țări, chiar și în sărbătoarea ei există sărbători. De exemplu, în Franța, între 10 și 14 iulie, este organizat un festival în onoarea Majestății Meloni. Și în Turkmenistan, a doua duminică a lunii august este o sărbătoare națională - Ziua Pepenului.

Pepene galben are o aromă delicată și o aromă delicată. În plus, conține:

 • o cantitate foarte mare de vitamina C - aproximativ 20 mg pe 100 g de produs (aproximativ 30% din necesarul zilnic);
 • acid folic;
 • fier;
 • siliciu;
 • vitamine din grupa B;
 • beta-caroten.

În același timp, în pepeni există relativ puține calorii - numai 30-35 kcal la 100 g.

Pepeni - proteine, grăsimi, carbohidrați

Compoziția pepenei depinde în mare măsură de varietatea și de condițiile în care a fost cultivată. În medie, 100 g de produs conține:

 • proteine ​​- 0,6 g;
 • grăsimi - 0,3 g;
 • carbohidrați - 7,5 g;
 • apă 88,5 g;
 • restul de 3,1 grame reprezintă pentru pectine, fibre, vitamine, minerale și acizi organici.

După cum se vede din datele de mai sus, pepenele baza - apa si hidrati de carbon, cu cele mai multe dintre ele - zaharuri digestibile - glucoză și fructoză. Apropo, un impact mare asupra conținutului de zahăr în pepene are, de asemenea, proprietățile solului pe care se cultivă recolta, în cazul în care pepene în creștere pe sol negru, zaharuri în ea și jumătate până la două ori mai mare decât, de exemplu, pe castan și soluri nisipoase.
Deoarece pepene galben conține multe carbohidrați "rapizi" (glucoză, fructoză) pepene - proteine ​​de carbohidrati grasi în acest desert suficient de mare indice glicemic (parametru care arată cât de repede produsul ridica nivelul zahărului din sânge) - aproximativ 50. Pentru comparație, indicele glicemic al pastelor este egal cu 40. în plus, 100 g de produs (o singură bucată) este egal cu 1 unitate de cereale. Prin urmare, persoanele care suferă de diabet zaharat, precum și cei care doresc să piardă în greutate ar trebui să mănânce pepene galben cu mare grijă. De asemenea, pepenele galben nu trebuie utilizat pentru persoanele cu boli infecțioase ale tractului gastro-intestinal, pentru persoanele care suferă de gastrită și ulcer peptic în faza acută, precum și mamele care alăptează în cazul în care copilul lor este mai mică de 3 luni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

82 + = 86