ce alimente cresc hemoglobina

Există mai multe tipuri de celule sanguine, cele mai populare și celebre, acestea sunt celulele roșii din sânge. Despre ei suntem bine auziti, pentru ca activitatea acestor celule depinde de saturatia fiecarei celule a corpului cu oxigen. Eritrocitele transportă oxigen proaspăt din plămâni, pentru că au un dispozitiv special - hemoglobină.

Hemoglobina este o proteină complexă care conține fier. Din conținutul său în sânge depinde cât de mult celule roșii din sânge vor satura O2. Dacă hemoglobina este mică, oxigenul este de asemenea scăzut. Creierul suferă, în primul rând, amețeli, oboseală, tinitus.

Toate acestea sunt primele "clopote" ale faptului că este timpul să vă întrebați ce produse cresc hemoglobina.

Anemie de deficit de fier și hemoglobină scăzută

Anemia este un diagnostic, o scădere a hemoglobinei este doar un avertizor al anemiei. Cu anemie de deficiență de fier, medicii prescriu preparate care conțin fier, și o listă cu ce produse pot crește hemoglobina va fi doar o adăugare la tratament.

Dar, hemoglobina scăzută este ușor să "vindece" dieta potrivită. Din fericire, produsele care conțin fier foarte mult, atât de mult încât întreaga dietă poate alcătui o listă a ceea ce alimente crește hemoglobina.

Norma de hemoglobină pentru o femeie adultă este de 120-150 g / l.

Cifra redusă poate apărea din cauza menstruației grele, beriberi, precum și a sarcinii și alăptării.

Să începem cu produse de origine animală:

 • ficat, rinichi, limbă, inimă - în special carnea de vită și mânzat;
 • fructe de mare, caviar, pește;
 • gălbenușuri de ou;
 • icre de prepeliță;
 • unt.
 • Produse vegetale:
 • hrișcă, linte, năut, mazăre, secară;
 • fasole;
 • roșii, sfecla, dovleac, mustar, ceapă, urzică, păpădie, patrunjel;
 • mere, rodii, prune, caise, pere, piersici, persimmone, kiwi;
 • coacăze negre, afine, căpșuni, căpșuni, zmeură, struguri, pepene verde;
 • șolduri de trandafir;
 • Sucuri proaspete stoarse - roșii, morcov, sfeclă, rodie.

În plus, orice cronometru, când a fost întrebat ce alimente să mănânce pentru a crește hemoglobina, pentru a răspunde - un vin roșu uscat. De exemplu, italienii "profilactic" le dau copiilor o lingură de vin zilnic.

Asimilarea fierului

Ne uităm la cât de mult într-un anumit produs de fier, fără să ne gândim că nu poate fi digerat. Mai întâi de toate, anemia de deficit de fier sau pur și simplu scăderea hemoglobinei poate apărea din cauza problemelor stomacului, atunci când fierul pur și simplu nu este absorbit prin pereții săi. Prin urmare, este foarte important să se consulte cel puțin în cazul testelor rele, cel puțin cu terapeutul.

Dar asta nu e tot. Se pare că corpul nostru absoarbe doar 10% din fier din toate cele mâncate. Cel mai bun fier este absorbit de vițel (limbă, ficat, inimă) - și acesta este de 22%. Oarecum mai mică este indicatorul pentru carnea de vită, iepure, curcan utilă.
Din pește, absorbi 11% fier și produse vegetale (fructe de pădure, rodii, dovleac) și chiar mai puțin.

Există, de asemenea, produse care promovează și interferează cu asimilarea fierului.

În primul rând, vitamina C este "ajutorul" pentru fier. Se recomandă combinarea produselor cu conținut de fier și acid ascorbic. Dar trebuie să vă abțineți de calciu, deoarece acestea interferează cu absorbția fierului unii de alții.

Fier și sarcină

Foarte des femeile se confruntă cu deficit de fier în timpul sarcinii. Acest lucru se explică prin faptul că copilul și întregul organism care reconstruiește trage fier din depozitul dumneavoastră, care la momentul sarcinii ar putea fi incompletă.
Copilul se naste cu un indice ultra-ridicat ce produse pot crește hemoglobina hemoglobina - aproape 200 g / l, și a luat toate acestea din rezervele tale.

În timpul sarcinii și după naștere, studiu întrebarea, ce fel de produse crește hemoglobina, în caz contrar, va „tipic“ pentru mame pierderea parului lipsit de experiență, unghii casante, piele uscata si oboseala.

De fapt, lista de produse nu diferă mult, dar, probabil, medicul vă va prescrie preparate care conțin fier. Sau următoarea rețetă:

 • un pahar de hrisca si un pahar de nuci pentru a se macina intr-un rastel de cafea si se amesteca cu miere, se ia de 3 ori pe zi pe o lingurita.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

53 + = 55