fast food

Uneori apare întrebarea - ce este fast food? Unii vor spune, fără astfel de prevederi, organismul nu primește substanțele necesare, alții vor adăuga alimente grase - nu dieta cea mai potrivită.

Fast food - ce este?

Alegerea unei opțiuni alimentare adecvate, o persoană încearcă diferite alimente și combinațiile lor. Nu toată lumea are informația că un astfel de fast-food. Aceasta este o masă bogată în grăsimi, legată de reprezentanții păsărilor și animalelor noastre de sânge cu sânge cald. Această combinație de cuvinte este derivată din scramul vechi slavonic, adică grăsime, ulei.

Fast food

Astfel de alimente vor constitui o mică, dar semnificativă listă. Fast food-ul este, de exemplu:

  • orice carne de animale și păsări - curcan, carne de pui, carne de vită, carne de vită, miel și carne de porc;
  • grăsime;
  • organe comestibile;
  • ouă;
  • orice produse lactate - lapte, lapte fermentat, chefir și altele asemenea.

postul de repaus si zilele rapide

Mâncare fastuoasă și fast-food

Pentru credincioși, zilele postului și postului sunt foarte importante. alimente Postul Mare luate pentru a mânca în anumite momente ale calendarului bisericesc - practic, este alimentul de origine vegetală, care exclude grăsimile animale: fructe si legume, cereale și semințe, nuci și ciuperci, legume, uleiuri vegetale, uneori, pește și fructe de mare. Trebuie să vă amintim că hrana rapidă este o categorie care nu este permisă în fiecare zi de post. Unii oameni se țin de o astfel de dietă, indiferent de sărbătorile bisericii și de postul. Alimentele grase grase, de regulă, sunt interzise în post.

Fast-food în Ortodoxie

Pentru credincioșii ortodocși, este important să respectăm și să respectăm canoanele lumii bisericești. Valoarea considerabilă în acest caz are o dietă. În timpul perioadei de post, cineva din grupul mai mare, cineva într-o măsură mai mică, încearcă să respecte anumite restricții. Indiferent de interdicțiile din calendarul bisericii, există sărbători, atunci când este posibil să se abțină de la restrângerea utilizării diferitelor produse.

Fast food-ul este doar mâncare festivă. De exemplu, în timpul săptămânii de la Sărbătoarea, sunt permise mâncăruri de lapte, ouă și unt și, cel mai important, clătite. Acesta este un fel de pregătire pentru credincioși, înainte de șapte săptămâni de postură strictă. La sfârșitul unei astfel de abstinențe prelungite urmează defalcarea - ziua luminii Paștelui. Pentru mesele festive este obișnuit să se pregătească mâncăruri de fast-food - prăjituri, brânzeturi de Paște, delicatese de carne și pește și alte gustări.

fast food

Abținerea de la fast-food

Refuzarea dispozițiilor grase va fi utilă nu numai în zilele rapide, ci și în orice alt moment al anului. Există diete terapeutice bazate doar pe o astfel de dietă. Fast-food-ul este gras, greu, uneori dificil de digerat. Astfel de alimente pot contribui la obezitate, depunerea plăcilor în vase și creșterea colesterolului. Unele zile de descărcare vor fi utile pentru organism - crește tonul general, starea pielii se îmbunătățește, procesul metabolic ajunge la normal, iar riscul de scădere a bolilor tractului gastro-intestinal și a ficatului.

Nu treceți sub nicio formă în extreme. Dacă nu este un post strict ecleziastic, respingerea categorică a hranei nesănătoase poate afecta negativ starea de sănătate a corpului. Împreună cu grăsimile animale, obținem o sursă suplimentară de energie, contribuie la asimilarea vitaminelor, activitatea sistemului imunitar și celulele creierului. Produsele lactate conțin calciu, a cărui lipsă afectează în mod serios sănătatea umană, deci nu este întotdeauna necesar să vă abțineți de la orice produs, câteodată puteți face unele restricții.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

28 − 24 =