pepene verde sau pepene galben este mai util

Controversa asupra a ceea ce este mai gustoasă - un pepene verde sau un pepene galben, probabil, este la fel de nerezolvabil ca și întrebarea despre ceea ce a fost înainte - un pui sau un ou. Suporterii vor găsi ambele bunuri. Vom încerca să înțelegem: ce este mai util - pepene verde sau pepene galben?

În primul rând, oferim scurte "biografii" ale participanților la litigiu.

pepene verde

Pepenele de pepene sunt originari din Africa fierbinte. Personașul sălbatic al unui pepene galben de cultură trăiește încă în deșerturile Namib și Kalahari. A cultivat-o în India și Egiptul antic, cu mai mult de 3000 de ani în urmă. În Europa, a venit numai în Evul Mediu, dar cu mult înainte de a fi cunoscut în țările arabe.

Pepene verde este o plantă a familiei dovleac. Are o tulpină lungă de țesut, frunze mari tăiate în trei lobi și flori galben deschis. Fructe pepene verde - o boabe, cântărind de la 1 la 15 kg.

pepene galben

Melonul provine din Asia de Sud-Vest și din Africa. În țările din Asia Mică și Asia Centrală a fost cultivată de peste 2000 de ani. În vremurile Imperiului Roman era bine cunoscută în Europa, dar mai târziu au fost uitate și amintite din nou abia în secolul al XVI-lea.

Melonul - cea mai apropiată rudă a unui castravete, aparține aceleiași familii de dovleac. Are un tulpină lungă împletită, frunze mari, flori galben deschis.

Fructul este o boabe falsă, cântărind de la 300 g la 20 kg.

Proprietăți utile de pepene galben și pepene verde

Fructele pepenelor verzi și pepenilor au o compoziție similară, care determină unele asemănări și proprietățile lor. Cele mai multe dintre pepene verde și pepene galben sunt apă. Pentru 100 g de produs:

 • 92,6 g de apă la pepene verde;
 • 88,5 g de apă în pepene.

Apoi, carbohidrații:

 • 5.8 g de carbohidrați, în medie, conțin pepene verde;
 • 7,5 g - pepene galben.

Cantitatea de proteine ​​din pepene galben și pepene verde este aproape aceeași - aproximativ 0,7 g. Totul altceva este vitamine, microelemente și fibre. Conform compoziției vitaminelor și mineralelor, aceste două fructe de pădure sunt, de asemenea, similare:

 • conține cantități mici de vitamine B, vitaminele A, E și PP;
 • în pepene verde mai mult acid folic (8 μg) decât în ​​pepene galben (6 μg). Acidul folic susține sistemul imunitar, promovează formarea și funcționarea normală a celulelor albe din sânge, este indispensabilă în timpul sarcinii;
 • dar în pepeni există mai multă vitamină C (7 mg în pepene verde, 20 mg în pepene galben);
 • astfel de minerale ca sodiu și fosfor în pepene galben și pepene verde sunt aproximativ aceleași;
 • în pepene verde și pe pepene galben o mulțime de fier și potasiu, minerale utile în anemie și boli cardiovasculare;
 • în pepene verde în cantități mari conține licopen - un antioxidant puternic, care protejează corpul de ateroscleroza și cancerul;
 • iar în pepene există o mulțime de siliciu, care întărește imunitatea, făcând frumos pielea, părul și unghiile.

Conținutul caloric al pepene galben și pepene verde este, de asemenea, aproximativ același, și se situează în intervalul de 28-35 kilocalorii.

Aceste fructe sunt recomandate pentru prevenirea și tratamentul de pietre la rinichi și calculi biliari (pepene verde exclude în cazul în care pietrele sunt foarte mari, deoarece efectul său diuretic mare poate provoca pietre de mișcare), guta, anemie, ateroscleroza, și anumite boli ale stomacului. Pepene verde și pepene galben o mulțime de fibre, decât sunt deosebit de utile pentru purificarea corpului.

Contraindicații de utilizat

Cu toate acestea, în ciuda tuturor proprietăților sale medicinale, utilizarea pepene verde și pepene galben are încă unele limitări:

 1. Fructele acestor pepeni o mulțime de carbohidrați, cum ar fi fructoza, astfel încât acestea trebuie să fie precauți pentru a utiliza pentru persoanele cu diabet zaharat, iar cei care doresc să piardă în greutate.
 2. Femeile gravide ar trebui, de asemenea, să le limiteze Proprietăți utile de pepene galben și pepene verderația cantitatea de aceste fructe de padure, pepene verde tk poate provoca umflarea, și pepene galben stomac deranjat.
 3. Consumul de pepene verde și pepene galben este cel mai bun în afara meselor. Acest lucru este valabil mai ales pentru pepeni, este foarte slab combinat cu alte produse.
 4. Într-o zi se recomandă să nu consumați mai mult de 2-2,5 kg de pepene verde și nu mai mult de 500-800 de grame de pepene galben.

În concluzie, observăm că atât pepene verde cât și pepene galben sunt utile, fiecare în felul său. Principalul lucru de știut este cum să le folosiți în mod corespunzător și să le ascultați.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

19 − 17 =