decât porumb fiert util

Uita-te la urechile de porumb - fie că strălucește cu aur, sau soarele în sine ... Ei bine, poate de porumb poate fi dăunătoare și chiar inutil, atunci când fiecare dintre cereale sale este distrus lumina soarelui, ostentativ, sub semnul întrebării cu nerușinare strălucirea soarelui.

La un moment dat (într-un moment în care Uniunea Sovietică, voluntară-forțată „iubit“ de porumb), a început să fie numit „aur rusesc“, deși, ca să fiu sincer, cu Rusia, doar, porumb puține lucruri în comun.

Locul de naștere al "aurului rusesc" este America Latină și Centrală, de unde, din țara indienilor, a fost adus de spanioli condus de Columb. Încet, dar sigur, urechile au venit în Rusia, a fost aproximativ în secolul al XVIII-lea.

Și acum ce? delicatețe indian, sau mai degrabă, pâinea de zi cu zi a acestora (făină de pe continent, precum și ulei vegetal, în principal de porumb), a fost un oaspete de bun venit la masa de banda de mijloc - ne îngrijorăm chiar daca porumb fiert pe o dieta? Desigur, unde acum, fără ea!

Beneficiile porumbului fiert

Și acum, să încercăm pentru noi înșine și să explicăm cum porumbul gătit este atât de util și pentru care oamenii l-au iubit cu pasiune pe tot globul.

În primul rând, frumusețea și unicitatea acestor polițiști este că ei nu absorb „chimie“ - o utilizate pe scară largă de oameni de cuvânt, se referă la nitrați și sulfați, diferite îngrășăminte, care „îi motivează“ creștere „aur rusesc“, departe de patria istorică .

Porumbul nu transporta toată această urâciune în fructul său, mai mult decât atât, își păstrează, de asemenea, maximum de nutrienți în timpul gătitului. Mulțumesc pentru asta aveți nevoie de o coajă dură de boabe - ele se află în apă, cum ar fi mazărea, fasolea, lămâia, nu fierbeți.

Adică, un produs ecologic și proprietatea de conservare a substanțelor utile în ciuda tratamentului termic - acestea sunt primele două puncte pe care le folosim porumbul fiert.

Dar, în plus, ar trebui să se uite și la ce vitamine conțin porumb. Spectacolul este impresionant:

  • vitamina B4 - porumb prin conținutul său de titularii de înregistrări, și noi, pentru acest lucru, avem posibilitatea de a reduce nivelul de colesterol și "automat" pentru a regla cantitatea de țesut adipos;
  • vitaminele antioxidante - A, E și C - dacă este necesar să spunem că se luptă cu procesele de îmbătrânire, interferează cu dezvoltarea tumorilor și contribuie la producerea de colagen?
  • vitamina H (biotina) - este cel mai util pentru femeile cu probleme ale pielii uleioase (masca de făină de porumb și albușul de ou și poate ameliora problemele de piele grasă și luciu);
  • În plus, în compoziție - fosfor, sodiu, zinc, calciu, magneziu, iod, fier, cupru și chiar aur (acest lucru nu este dăunător, dar chiar plăcut).

Când fiert este mai util decât proaspete ...

Porumbul este unul dintre puținele legume care este foarte util să mănânci într-o formă gătită. Desigur, pentru a mânca porumb brut, puțini vor veni în minte, dar punctul nu este acest ...

Beneficiile porumbului fiert se manifestă, în primul rând, asupra sănătății persoanelor cu digestie cu probleme. De exemplu, consumul de cuburi fierte aromatizate cu unt (apropo, o tradiție tipică georgiană), este cel mai util în lupta împotriva constipatiei.

Un piure de supa din boabe de porumb este aratat de catre pacientii cu gastrita, cu boli de ficat, sistem cardiovascular, cu jad, guta, hepatita, colelitiaza, colecistita etc. Mâncarea este nutritivă, ușor digerabilă, proteină.

De asemenea, pe membrana mucoasă a stomacului este afectată în mod benefic de decoctul de stigmă de porumb - apropo, unul dintre motivele pentru care porumbul este recomandat să gătească cu "păr".

Singurul caz în care porumbul fiert arată nu numai bun, ci și rău, este coagulabilitatea sângelui. Porumbul este util pentru persoanele cu sângerare frecventă și coagulare slabă, dar este contraindicată pentru cei care au deja tromboflebită "pe nas".

Gătitul de porumb la pierderea în greutate

porumbul fiert este bun și rău

Puțin mai mare am menționat deja despre colina - vitamina B4, care "reglează" în mod automat nivelul de masă de grăsime. Acest lucru este adevărat, vitamina B4 este responsabilă de capacitatea organismului de a-și regla greutatea independent. Asta este, consumul regulat de porumb (nu în plus față de, pentru a spune ușor, nu rația alimentară, ci în loc) va ajuta la pierderea în greutate.

În plus, un alt plus de porumb în această chestiune este reglementarea nivelului de zahăr din sânge. Porumbul este dulce, ceea ce înseamnă că, cu ajutorul voinței umane, poate suprima poftele după desert după desert.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

13 − 7 =