decât sfecla utila cu usturoi

Ușor de pregătit și salata foarte gustoasă de sfecla și usturoi este foarte popular cu mulți oameni. Este recomandat să mănânce în iarnă și primăvară, când probabilitatea de a dezvolta avitaminoză devine mult mai mare.

Ce este util pentru sfecla cu usturoi?

Pentru a evalua beneficiile sfeclei cu usturoi, să vedem ce substanțe sunt conținute în fiecare dintre aceste produse. Deci, sfeclă roșie este utilă, deoarece conține o cantitate mare:

  1. fibră. Ajută la curățarea intestinului, îmbunătățește peristaltismul, ajută la scăderea constipației.
  2. betaină - o substanță care crește tensiunea arterială, reglează metabolismul grăsimilor, ceea ce împiedică infiltrarea țesutului hepatic. Este important de reținut că, atunci când este tratată termic, betainul nu este distrus, deci sfecla fiartă nu este mai puțin folositoare decât sfecla brută.
  3. Magneziu, acid folic și iod, care reduc probabilitatea de ateroscleroză, stabilesc funcția de hematopoieză, afectează pozitiv starea glandei tiroide.

Usturoiul aduce beneficii organismului datorită conținutului său mare:

  1. Vitaminele C, PP, grupa B. Toate aceste substanțe sunt necesare pentru funcționarea normală a organelor și a sistemelor.
  2. alicina, Are efect antibacterian, care ajută la întărirea imunității.
  3. Magneziu, potasiu, sodiu și fosfor - afectarea pozitivă a stării musculare a inimii și a fibrelor țesutului nervos.
  4. Ulei esențial, ajutând la scăderea rapidă a simptomelor la rece, are efect antibacterian și ucide agenții patogeni.

Desigur, aceste două alimente conțin alte substanțe și elemente, precum și a ceea ce este util sau fierte sfecla proaspete cu usturoi, poate fi un timp foarte lung de spus, dar acestea singur este suficient pentru a se asigura că vasul pe care doriți să le includeți în dieta ta.

La pregătirea salata este important să ne amintim că beneficiile de sfecla rosie cu usturoi si maioneza, va fi puțin mai mic, deoarece sosul este foarte mare în calorii, conține o mulțime de grăsime, astfel încât să umple salata încă recomanda smântână sau iaurt natural, gustul de feluri de mâncare în același timp, nu devine mai rău.

Contraindicații

Desigur, sfecla, usturoi și aduce beneficii și prejudicii, deoarece indicele glicemic rădăcină este destul de mare, așa că nu este recomandat pentru cei care suferă de diabet.

Nu este recomandat să-i mâncați persoanele alergice, persoanele cu diaree și gastrită - cu aceste afecțiuni starea de sănătate se poate agrava dramatic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 8 =