Ceea ce privește carbohidrații

Carbohidrații sunt o mare clasă de compuși organici, o sursă universală de energie pentru corpul uman. Carbohidrații sunt necesari pentru metabolismul normal, sunt implicați în producerea de hormoni, enzime și alte conexiuni ale corpului. Pentru o nutriție adecvată, trebuie să știți ce alimente este legată de carbohidrați și, de asemenea, să puteți deosebi carbohidrații simpli și complexi.

Ce se referă la carbohidrații simpli?

Carbohidrați simpli sau rapizi - aceasta este zaharoza, fructoza și glucoza. Produsele care conțin multe carbohidrați simple cauzează producerea unor cantități mari de insulină și declanșează procesul de depunere a grăsimilor. De aceea, se recomandă excluderea carbohidraților simpli în timpul dietelor.

Cu toate acestea, glucoza este necesară pentru organism pentru metabolismul normal și activitatea creierului. Este de dorit să-l consumați în cantități rezonabile, dar se găsește în principal în fructe de padure și fructe, campioni pentru cantitatea de glucoză sunt cireșe, pepene verde, zmeură, dovleac, struguri.

Fructoza se găsește, de asemenea, în boabe și fructe. Este mai dulce, prin urmare, prin înlocuirea zahărului cu fructoză, puteți reduce conținutul total de calorii al dulciurilor consumate. În plus, fructoza nu provoacă un salt ascuțit la nivelul insulinei, așa că este recomandat diabeticii în loc de zahăr.

Zaharoza este cel mai nefolositor carbohidrat. Este foarte rapid defalcat și depozitat în celulele grase. Conține sucroză în produse de cofetărie, băuturi dulci, înghețată, precum și în sfecla, piersici, pepeni, morcovi, tangerine etc.

Ce se referă la carbohidrații complexi?

Carbohidrații complexi sau lenți sunt amidon, pectine, fibre, glicogen. Pe scindarea acestor carbohidrati, organismul isi petrece o cantitate destul de mare de energie, intra in sange in mod egal si in cantitati mici, astfel incat sa creeze un sentiment de satietate si sa nu provoace un salt ascutit in insulina.

Conține carbohidrați complexi în cea mai mare parte cereale, fasole, nuci. Fructele și legumele se referă cel mai adesea la carbohidrați simpli și complexi.

Sfaturi pentru o nutriție adecvată

Nutriționiștii nu recomandă excluderea completă a carbohidraților din dietă. În mod natural, carbohidrații simpli ar trebui să fie limitați și dificil de utilizat dimineața. Dacă nu știți ce alimente aparțin carbohidraților, vă puteți referi la tabelele care arată compoziția alimentelor de bază.

Ceea ce privește carbohidrații complexi

În dieta zilnică, alimentele cu carbohidrați ar trebui să fie de aproximativ 400-500 g. Dacă observați o dietă - consumați cel puțin 100 de grame de alimente care conțin carbohidrați lenți în fiecare zi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 29 = 32