ce vitamine din coacăzul roșu

Astfel de fructe de padure remarcabile, cum ar fi coacăzii roșii, sunt adesea trecute cu vederea în comparație cu coacăze negre. Cu toate acestea, nu are proprietăți mai puțin valoroase. Coacăzul roșu este foarte gustos, produce deserturi de lux, gem, jeleu, compoturi. Și încă îngheța pentru viitor - aceasta este cea mai bună modalitate de a păstra substanțele conținute în boabe. Dar multe gospodine nu susțin nici măcar ce vitamine sunt prezente în coacăzul roșu și, prin urmare, nu-și pot aprecia pe deplin utilitatea. Dar experții în nutriție nu sunt în zadar numiți boabe de sănătate.

Ce vitamine sunt conținute în coacăzul roșu?

Coacăzii negri sunt, de obicei, lăudați din cauza conținutului ridicat de vitamina C, dar în roșu nu este mult mai puțin. În comparație cu furnizorii tradiționali de acid ascorbic - lămâi, atunci coacăzul roșu îl conține în compoziția sa de două ori mai mult. Același lucru se aplică și altor fructe de vară tradiționale - zmeură, căpșuni și căpșuni.

În plus, prezența de utilitate audio acid ascorbic nu este limitată la coacăze roșii. În ea există încă o mulțime de compuși biologici valoroși. De exemplu, potasiu - necesar pentru inima si metabolismul normal apa-sare, pectine - contribuie la prevenirea aterosclerozei, antioxidanti - ajuta la prevenirea cancerului, incetini procesul de imbatranire, au antimicrobian, efect coleretic, analgezic.

În ceea ce privește compoziția vitaminelor din coacăzul roșu, este foarte diversă. În plus față de vitamina C, există, de asemenea:

  • caroten (vitamina A) - aici este mai puțin decât morcovi, dar nu foarte mult, are un efect benefic asupra organelor de vedere, digestie și imunitate;
  • acid nicotinic (vitamina PP) - optimizează metabolismul;
  • vitamina E - imbunatateste pielea, parul, unghiile, intareste naturalele vitaminele din coacăz roșu pentru femeile însărcinate protecția corpului;
  • vitaminele din grupa B - sunt necesare pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor corporale.

Vitaminele din coacăzul roșu, utile pentru femeile însărcinate

Viitorul mama va fi util să știe care vitamine speciale conțin coacăz roșu. Aceasta este o vitamină K rare și vitamina B6. Ele sunt necesare pentru dezvoltarea optimă a fătului și formarea imunității sale înnăscute. Coacăze roșii, aceste substanțe sunt prezentate într-o formă ușor de digerat, utilizarea lor este sporită de prezența altor compuși biologici valoroși, care sunt necesare pentru mame de putere complete.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 41 = 51