ce vitamine sunt în caise

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare sezonul de vară, pentru a obține plăcere din diverse fructe și fructe de pădure. Există o opinie conform căreia o persoană poate să-și facă o cantitate de vitamine, o anumită "pernă de siguranță de la boli", timp de aproape un an!

Caise de fructe dulci - mulți se bucură foarte mult, iar unii pot mânca aproape un kilogram la un moment dat! Mă întreb ce tipuri de vitamine sunt conținute în caise și cât de utile sunt acestea.

Proprietăți utile de caise - vitamine și minerale

Caisul conține un număr mare de minerale utile și substanțe biologic active, îmbogățind corpul uman cu proprietățile sale!

vitamine:

 1. A - posedă proprietăți utile pentru ochi și, de asemenea, reduce riscurile apariției bolilor asociate cu oncologia.
 2. B1- este un regulator metabolic, care furnizează carbohidrați la nivelul celulei; este capabil să efectueze vindecarea timpurie a rănilor.
 3. B2 - ajută la formarea de anticorpi și astfel crește rezistența organismului la multe infecții; dacă este necesar, echilibrează activitatea de reproducere în sistemul uman și va afecta circulația sângelui.
 4. B5 - este un regulator al sistemului nervos, care lucrează la diverse schimburi în sistem: lipide, proteine ​​și carbohidrați. Ajută la organizarea corectă a lucrărilor glandelor interioare ale unei persoane.
 5. B6 - promovează procesul de formare a sângelui și a anticorpilor. Un fel de asistent, pentru o bună asimilare a carbohidraților și a proteinelor. Împiedică îmbătrânirea corpului.
 6. B9 - are proprietati care imbunatatesc imunitatea. Este implicată în distrugerea colesterolului dăunător. Participă la formarea sângelui.
 7. C - conține un set de proprietăți utile. Formeaza anticorpi, care cresc rezistenta organismului pentru diferite afectiuni. Ea face ca peretii vaselor mai puternici si, de asemenea, previne formarea bolilor canceroase!
 8. E - are un efect benefic asupra stării generale a părului și a pielii, oferindu-le o flexibilitate, o stralucire sanatoasa si elasticitate.

minerale:

 • potasiu;
 • fosfor;
 • calciu;
 • magneziu;
 • cupru;
 • aluminiu.

Toate aceste minerale care sunt în caise sunt pur și simplu de neînlocuit celor care au probleme cardiovasculare vitamine în caisesistem, fosfor și magneziu, afectează îmbunătățirea memoriei.

Acizii fructiferi:

 • malic;
 • lamaie;
 • acid salicilic;
 • vin.

Conținutul acestor acizi în caise permite fructului să fie util, mai ales pentru organism în procesul de creștere. Datorită acestora, creșterea este stimulată, crește imunitatea și crește circulația sanguină a creierului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 71 = 80