ciuperci bune și rele

Ca ciuperci lapte alimentar are un statut foarte ciudat: în unele țări este unanim recunoscut ca fiind necomestibile, iar noi l-au considerat în mod condiționat comestibile. Această definiție trebuie înțeleasă ca "devenind comestibilă sau necomestibilă în funcție de metoda de tratament". Este demn de remarcat faptul că aceasta depinde de punctul de vedere: un nutriționiști categoric refuză să recunoască această ciupercă ca comestibile, în timp ce alții susțin că este extrem de util. Dar adevărul, ca de obicei, este undeva între ele. Și de a folosi și daune de ciuperci din lapte pot apărea sub influența diferiților factori: locul și metoda de colectare a ciupercii, tipul de preparare, cantitatea de produs mâncat sănătatea persoanei care a folosit-o, etc. Prin urmare, aruncați-o în mod neechivoc în afara facturii și marcați-o "inedabilă" nu merită.

Proprietăți utile ale ciupercilor de ciuperci

Trebuie doar să se uite la ciuperci, pentru a înțelege de ce-a luat numele - este o grea-set masiv, are o pălărie tare și un picior gros. Există mai multe tipuri de ciuperci care diferă în funcție de culoare. Cele mai frecvente sunt albul și negrul. Această ciupercă este foarte hrănitoare, aproape la fel de mult ca și carnea. Conținutul de proteine ​​din acesta depășește 32%, ceea ce este extrem de important pentru cei care iubesc vegetarianismul. Acesta cantități uriașe de vitamine D, vitamina B12 si putin C. De asemenea, aici există urme de elemente :. potasiu, calciu, sodiu, fier, fosfor și alte substanțe prezente în sân, care sunt numite antibiotice naturale, care concurează cu succes cu bacilul tubercul. De asemenea, au o mulțime de fibre, stimulând activitatea intestinelor. O caracteristică valoroasă a acestor ciuperci este faptul că acestea pot fi preparate în orice fel: sare, prăjire, de gătit, se coace ca umplutură în prăjituri, se adaugă carne de vită, conserve, marinati și se combină cu diferite produse. Numai manipulează ciuperci de lapte ar trebui să fie cu atenție respectarea normelor imperative: atenție curat și se spală, se fierbe timp de cel puțin o jumătate de oră, de pre-macerat în apă rece timp de o zi și jumătate.

Beneficiile și răul de ciuperci albe

Ciupercile albe din această specie sunt considerate cele mai sigure și se găsesc mai des decât altele. Acestea sunt prezentate diabeticilor și pacienților hipertensivi, deoarece nu contribuie la creșterea nivelului glicemiei și la creșterea presiunii. Ele sunt utile în sezonul rece, deoarece componentele lor antibacteriene curăță membranele mucoase ale plămânilor și bronhiilor. De asemenea, ele elimină săruri ale acidului uric, împiedicând dezvoltarea urolitiazei. Dar, în plus față de beneficiile și răul de ciuperci albe, de asemenea, nu există. Nu pot fi administrate copiilor mici, persoanelor cu ficat, stomac și intestine.

Beneficii și daune cauzate de coșurile negre

Chernushka sau o ciupercă neagră este apreciată, mai presus de toate, pentru un gust neobișnuit. În plus, acesta satura corpul Ciuperci ciuperci bune și relevitaminele din grupa B și vitamina РР, stimulează metabolismul, ajută la scăderea în greutate și la curățarea tractului gastro-intestinal. În plus față de beneficiile și răul de la negri, de asemenea, nu există. Acesta este un aliment greu care poate provoca supărări ale stomacului, diaree și constipație, astfel încât nu trebuie să abuzați de aceste ciuperci.

Beneficii și daune ale ciupercilor sărate

Foarte gustos și iubit de multe ciuperci sărate. Cu această metodă de procesare, o mare parte din vitamine, aminoacizi și alți nutrienți sunt reținuți în ciuperci. Acestea conțin numai 26 de calorii la o sută de grame. Acestea, ca ciupercile fierte, sunt foarte hrănitoare, capabile să mărească tonul corpului, influențând pozitiv starea de spirit. Sucurile de săruri de combatere a hranei pot aduce cu pregătire și utilizarea necorespunzătoare a materiilor prime de calitate slabă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 58 = 59