Conținutul caloric al mielului

Oile au fost domesticite de nomazi asiatici cu aproximativ 10 mii de ani în urmă. Astăzi, carnea gustoasă de la aceste animale este folosită pentru a face mai multe feluri de mâncare, mai ales că conținutul caloric de miel nu este prea mare.

Câte calorii sunt în miel?

Miel are calități nutritive excelente, există multe proteine, macro- și microelemente, mai ales mulți în acest fier carne, potasiu, sodiu, magneziu, fluor, fosfor și vitamine - B1, B2 și PP.

Cele mai bune părți de oaie pentru gătit în formă fiartă sunt pieptul, scapula și gâtul. Gatiti mielul cu condimente si ierburi timp de 1,5-2 ore. Conținutul caloric al cărnii fierte este de 209 kcal la 100 g.

Pentru prăjirea cărnii de oaie, este recomandabil să alegeți un picior din spate, o parte a gâtului sau o scapula. Bucătarii nu recomandă prea multă carne de prăjit, altfel va deveni rigidă și uscată. Conținutul caloric de carne de oaie prăjită este de 320 kcal la 100 g.

Dacă nu vă place carnea fiartă, dar conținutul caloric de miel prăjit pare prea ridicat, încercați să gătiți kebab shish. Conținutul caloric de kebab shish din miel este de 287 kcal la 100 g.

Mielul preparat este bine combinat cu legume, caise, date și vin roșu. Descoperiți gustul mielului și nu măriți caloriile din mâncare va ajuta condimentele - maghiram, cimbru, oregano, zira. Ca o garnitură pentru miel, dovlecei, cartofi, fasole, orez va face.

Mielul este destul de greu pentru digestie, dar in Est este preferat oricarui altul. Miel avantaj semnificativ este faptul că acesta este scăzut în colesterol, astfel încât vasele din această carne nu sunt favorabile pentru dezvoltarea aterosclerozei.

Cum sa alegi oaia corect?

Pentru pregătirea mâncărurilor delicioase, se recomandă alegerea cărnii de ovine tinere (până la 2 ani) sau de miei. Stabiliți că carnea tânără de pe tejghea poate fi de culoare - ar trebui să fie roșu deschis, iar stratul gras - alb. Culoarea mai închisă a carnei de oaie și a grăsimii galbene înseamnă că animalul a fost de peste doi ani, astfel de carne va fi rigidă și murdară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 38 = 47