de ce evreii nu mănâncă carne de porc

Este binecunoscut faptul că majoritatea învățăturilor religioase insistă asupra respectării diferitelor restricții alimentare, temporare sau permanente. În creștinism - se poziționează în timpul cărora nu li se permite să mănânce produse de origine animală, în Islam - cu excepția mesajelor există o interdicție privind consumul de carne de porc, alcool și carne de animale sacrificate mod inadecvat, hinduism se recomandă să respecte principiile vegetarianismului. Cu toate acestea, unul dintre primele locuri privind numărul de restricții alimentare, poate, face parte din iudaism: în cărțile sale sfinte strict reglementate nu numai produsele care nu pot fi consumate, dar metodele de preparare a acestora permise. De exemplu, este interzis să se amestece carne și lapte, în plus, veselă, care a fost vreodată preparat din carne, nu poate fi utilizat pentru prepararea alimentelor din lapte.

Pot evreii să mănânce carne de porc?

În acest sens, în Torah - Pentateuhul lui Moise, în creștinism - părți ale Vechiului Testament - există o prescripție lipsită de ambiguitate:

“... Acestea sunt animalele pe care să le mâncați dintre toate animalele care sunt pe pământ fiecare animal care părți copită, despicată și rumegă, mânca"

Levitic. 11: 2-3.

Astfel, evreii nu mananca carne de porc, pentru că, în ciuda copitei, porcul nu este ierbivore - nu „guma de mestecat“, și, prin urmare, nu îndeplinește condițiile necesare 2 descrise în textele sacre.

Apropo, iepurii, caii, cămilele și urșii, ei nu pot, dar din anumite motive este faptul că evreii nu mănâncă carne de porc, publicul este cel mai interesat. Poate că motivul constă în prevalența acestei carne în multe alte culturi, în special în Europa, dar un urs sau o cămilă pentru un european este adesea exotică.

Dacă vorbim despre originea acestei interdicții, atunci în acest sens există diferite versiuni:

  1. „Igienic“ - Potrivit ei, în zonele cu climat cald din Peninsula Arabică, și a fost acolo suspectat de a fi locul de nastere al poporului evreu, grăsime și carne grea nu este recomandată. În plus, carnea de porc poate fi o sursă de infecție cu trichineloză - o boala destul de grave cauzate de viermi paraziți, singura protecție împotriva este pre-congelare, care nu poate fi realizată în condițiile climatice din Arabia.
  2. "Totemic" - Conform acestei versiuni, porcul sau mistrețul a fost totemic, adică animalele sacre ale popoarelor semit și carnea animalului sacru nu este acceptată într-un fel. Apoi, credințele primitive au fost înlocuite de iudaism, dar prejudecățile sunt un lucru tenace, ele continuă să existe acolo unde aparent nu mai există pentru ele.
  3. „Teologică“ - crede asta Evreii nu mănâncă carne de porcexistența unor restricții permite unei activități mai semnificative precum și de nutriție, această acțiune, în care cei mai mulți oameni sunt ca niște animale, prezența interdicții pe care le va permite să se apropie problema mai mult în mod deliberat decât să mărească distanța dintre animal și om, și să aducă din urmă la Dumnezeu.

Este una dintre aceste ipoteze care explică de ce evreii nu pot mânca carne de porc este o întrebare dificilă. Evreii înșiși cred că aceasta este voia lui Dumnezeu și, așa cum se știe, este imposibilă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

18 − = 11