Exercițiu perete

"Zidul" este un termen colectiv pentru câteva categorii de exerciții. În primul rând, acesta include un exercițiu efectuat lângă perete. Acest exercițiu este zidul pentru picioare, atunci când faci asta trebuie să te ghemuiești, fără să-ți iei spatele din suport - pereții. În al doilea rând, sunt și exerciții în apropierea zidului suedez, care, în primul rând, sunt practicate pentru întindere.

În al treilea rând, există o variație a peretelui fără pereți necunoscuți maselor. Acesta este un punct de vedere al artelor marțiale orientale - mabu și kaaba dacha. Nu există pereți, dar efectul este similar.

Cu ajutorul unor variații ale exercițiului "perete", puteți pompa foarte rapid și eficient picioarele, fesele și îndreptați coloana vertebrală. Și cu ajutorul formei "estice" a exercițiului, vă întăriți și poziția - adică, învățați să simțiți mai bine solul sub picioarele voastre, câștigați stabilitate.

Tehnica de a efectua exercițiul "perete"

Să începem cu modul în care se realizează exercițiul clasic "perete". În această poziție, puteți, în primul rând, pompa picioarele bine. Se vor implica și mușchii întregului corp, iar dumneavoastră, în paralel, vă veți obișnui să vă poziționați în spate.

Este necesar să stați lângă perete, de preferință nu alunecos. Picioarele ușor trageți în față, apăsați-vă spatele de perete - nu numai lamele umărului, ci întreaga suprafață. Mâinile relaxat, ghemuit, imaginându că este necesar să se arate „scaun postura“ - din spate nu ar trebui să vină de pe perete, dar genoflexiunii piciorul ar trebui să formeze un unghi drept.

Când începeți să obțineți, fixați suportul pentru câteva zeci de secunde.

exercita perete cum sa faca

Suport de perete în artele marțiale

În artele marțiale există un analog al "zidului", care se desfășoară fără prezența peretelui din spatele lui. Acestea sunt standurile kiba dacha în karate și Mabu în Wushu. De fapt, conform tehnicii de execuție, ele sunt absolut identice.

Karatekas utilizați acest suport pentru noi progrese în direcția în Wushu Mabou este rezistent static, adică pentru „picioare“ pe loc (deși mobilitatea - o condiție). Diferența dintre noastre „europene“ și peretele estic al variației în faptul că „zidul“, afectează în principal picioarele extensor si gradina Mabou / Kiba - pe gluteus.

Să vedem cum să facem peretele de exerciții "în est". Pentru a realiza standul, ar trebui să vă împărțiți picioarele într-o lățime dublă a umerilor. Picioarele sunt paralele, șosetele sunt ușor concave în interior (acest lucru este pentru stabilitate în Wushu), în karate - șosetele se uită în afară. Îndoiam genunchii astfel încât să nu iasă dincolo de șosete, iar șoldurile să fie paralele cu podeaua. În acest caz, fesele ar trebui să fie coborâte la un nivel cu genunchii, corpul este drept - nu este înclinat înainte sau înapoi. Ne strângem mâinile pe șolduri, le tragem în standul de luptă (în karat) sau chiar în fața noastră (în Wushu).

Stăm, numărăm secunde și ascultăm, pe măsură ce picături de transpirație din tulpina întregului corp sunt rupte pe podea.

Kiba dachi (mabu) ar trebui să fie stăpânit de ani de zile, repetându-l zilnic. Numai atunci veți putea să îndepliniți toate cerințele de mai sus, care par a fi cele mai simple la început și imposibil la prima pregătire.

perete exercitarea perete

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

18 − = 16