feijoa beneficiu și rău

Feijoa - o boabe, crescând pe un arbust veșnic verde în subtropice. Pentru prima dată, feijoa a fost descoperită în Brazilia în secolul al XIX-lea, de unde sa răspândit treptat peste Caucaz, California și Marea Mediterană.

Fructele feijoa au o coajă verde și o carne transparentă. În absența completă a similitudinilor externe, pentru a gusta ele sunt una la o căpșună.

Utilizarea feijoa într-o compoziție bogată, și, mai presus de toate, în prezența iodului. Feijoa, împreună cu fructele de mare, este considerată cea mai bună sursă naturală de iod.

Care sunt beneficiile feijoa?

Așa cum am menționat deja, utilizarea feijoa pentru corp în conținut ridicat de iod. Acest boabe - doar o descoperire pentru cei care suferă de o deficiență a acestei substanțe și nu se poate lăuda cu tiroidă de înaltă productivitate. În acest caz, iodul din feijoa este într-o formă biodisponibilă, sub formă solubilă în apă.

În plus, feijoa conține o mulțime de vitamina C, și cu cât fructul este mai matur, cu atât mai mult conțin acidul ascorbic pe care îl conține. Și din moment ce fructele, în general, cad pe contoarele noastre în noiembrie-decembrie, ele devin o adevărată descoperire în ajunul sezonului gripal-catarrhal.

Feijoa poate într-adevăr să ridice imunitatea, să consolideze rezistența organismului la viruși și să ajute, de asemenea, atunci când boala se află deja - fructele au proprietăți antiinflamatorii.

Boabele de Feijoa sunt utile în tulburările de alimentație. Acestea ar trebui să fie consumate împreună cu pielea pentru diaree și tulburări digestive - adevărat, deoarece în piele, de fapt, conțin toate taninurile, nu este foarte plăcut la gust. Aici puteți înșela - Feijoa, împreună cu pielea și zahărul, trebuie să fie măcinate la o masă omogenă într-un blender.

De asemenea, coaja de feijoa este adesea uscată și apoi adăugată la ceai, care devine, de asemenea, un remediu bun pentru diaree.

Pentru ceai este suficient să beți 1 lingură. pielea uscată de 200 ml apă clocotită.

Feijoa accelerează metabolismul, iar cauza este din nou iod. metabolism lent este adesea consecința unei funcții reduse a glandei tiroide, punând astfel organismul o doză de șoc de iod și antioxidanți pot într-adevăr se amestecă până glandele endocrine.

În același scop, boabele sunt utile în ceea ce privește scăderea în greutate - consumați 400 g de fructe, iar corpul funcționează la o viteză complet diferită.

Avantajele și daunele cauzate de boabele de feijoa

Beneficiile și daunele cauzate de feijoa se datorează aceleiași substanțe - iod. Cineva nu are suficiente și cineva are o glandă tiroidă, dimpotrivă, trebuie să-i liniștiți.

Feijoa este contraindicată la persoanele cu hipertiroidism - o creștere a funcției tiroidiene atunci când sunt produși prea mulți hormoni. Recunoaste aceasta boala este ușor - dacă după consumul de Feijoa acolo toate simptomele de supradozaj iod (îngrijorare, afectarea memoriei și a performanțelor, temperatura schimbătoare și bătăi rapide ale inimii), atunci trebuie să învețe să trăiască fără aceste fructe de padure.

În plus, feijoa nu este bine combinată cu lapte - în majoritatea cazurilor, această combinație duce la o stomac supărată cu diaree.
Avem de-a face cu un fruct exotic, la care nu se folosesc organismele noastre feijoa favoaredin copilărie, și aceasta este o contraindicație foarte importantă pentru consumul de feijoa. Deci, probabilitatea de a trezi o alergie după o duzină de feijoa mâncat este foarte mare. Obișnuiți-vă chiar și cu cele mai utile produse treptat!

De asemenea, ocolind contorul cu feijoa, diabeticii vor avea prea mult zahăr în ele.

Ei bine, pe măsură ce acest produs are proprietatea de a se întări, ar fi o nebunie să-l consumăm oamenilor cu constipație cronică.

Feijoa este necorespunzător, ar trebui să fie deja coapte la tine acasă. Când cumpărați această boabe, lăsați-o la 2-3 zile pentru coacere - fructele trebuie consumate numai atunci când devin moi, dar nu putrezite!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

63 − 58 =