fumul lichid este bun și rău

Acest articol este dedicat discuțiilor despre avantajele și efectele nocive ale fumului lichid - acest produs a apărut pe piață relativ recent, dar a câștigat rapid popularitate în rândul consumatorilor. Potrivit producătorilor, acest produs este destul de sigur și foarte convenabil de utilizat. Cu toate acestea, opiniile privind problema - fum lichid dăunător sau nu, sunt împărțite. Propunem să analizăm această problemă în detaliu.

Pro și Contra Fumului Lichid

De fapt, metoda de obținere a unui lichid care conține substanțe de fumat a fost descoperită și dezvoltată în secolul al XIX-lea de către omul de știință rus Karazin VN. Apoi, invenția nu a fost apreciată - la acea dată s-au produs produse naturale.

În epoca Uniunii Sovietice, lichidul de fumat a fost folosit pentru a simplifica procesul de "fumat" - a fost adăugat la umplutele cârnaților.
Vorbind despre pericolul fumului lichid, trebuie remarcat faptul că orice metodă de fumat este destul de dăunătoare deoarece, în cele din urmă, în produsele cu utilizarea sa, se formează cancerigeni care pot provoca cancer. De asemenea, fumul lichid dăunează sănătății prin faptul că arome artificiale și substanțe de ameliorare a aromei au un efect negativ asupra funcționării organismului.

Aproape toti nutritionistii sunt de parere ca produsele afumate ar trebui sa fie prezente in dieta umana nu mai mult de doua ori pe luna - aceasta rata este relativ sigura pentru organism.

Continuând subiectul avantajelor și efectelor nocive ale fumului lichid, este important să menționăm că producătorii acestui produs au o viziune diferită și cred că metoda de preparare a fumului lichid implică absența elementelor nocive și a agenților cancerigeni. Acest lucru se datorează faptului că în timpul preparării produsului nu toate ingredientele sunt amestecate cu apă, respectiv, substanțele nocive nu cad în consistența gata.

Ce produse pot conține fum lichid?

Fumul lichid poate fi prezent în delicatesele din carne: în piept, în grăsime, într-un baliac. Gătitul de pui, șuncă, cârnați afumați, cârnați afumați și cârnați afumați pot fi de asemenea pregătiți folosind fum lichid. Conserve de pește, pește afumat, brânzeturi afumate și prelucrate, diverse gustări - atenție la aceste produse înainte de a le cumpăra.

Dacă vorbim despre forma de eliberare, trebuie remarcat faptul că fumul lichid este emis sub formă de lichide pe bază de ulei sau apă, pulbere concentrată și, de asemenea, este vândut în cutii de aerosoli și spray-uri. Acest produs se găsește, de asemenea, sub formă de marinadă, pentru care se folosește o bază de vin-fructe cu adaos de vin roșu uscat sau alb, suc de lamaie, rodie. Este posibil să adăugați condimente.

Fumatul lichid este periculos?

Desigur, fumul lichid are un avantaj tehnologic, deoarece devine o bună alternativă la fumatul tradițional. În plus, poate fi folosit pentru gătit la domiciliu.

Problema siguranței fumului lichid ca aditiv alimentar este încă studiată de specialiști. Fumul lichid este periculos deoarece producătorii folosesc compuși diferiți, respectiv argumentele privind pericolele și beneficiile fumului lichid sunt destul de ambigue. Prin urmare, vă recomandăm să aplicați acest supliment pentru gătit în cantități mici și cu precauție.

Cum să înțelegeți că produsul este fabricat cu ajutorul fumului lichid?

Produsele produse cu utilizarea fumului lichid, cu utilizare frecventă, pot duce la eroziunea mucoasei gastrice și lichidul de fum este periculos contribuie la apariția bolilor tractului gastro-intestinal. Dar, uneori, vă puteți trata la delicatețe dacă nu aveți probleme de sănătate, în special - nu există gastrită, ulcere gastrice și diabet.

Determinați că produsul este produs folosind un fum lichid, puteți urmări următorii parametri:

  1. O culoare saturata portocaliu sau auriu.
  2. Petele și culoarea neuniformă a produsului.
  3. Produsul, preparat prin metoda fumatului natural, este uscat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 1 =