Gimnastica tibetană pentru coloana vertebrală

Există cinci exerciții universale tibetane. Ele sunt universale deoarece "nu tratează" nici o parte particulară a corpului, ci normalizează toate funcțiile organismului în ansamblu. În multe privințe, aceasta este normalizarea fondului hormonal, în multe privințe - metabolismul și mișcarea sângelui și a energiei prin vasele de sânge și canalele de energie.

De asemenea, această gimnastică tibetană este utilă pentru articulații - întindem și întindem coloana vertebrală în fiecare exercițiu. Acordați o atenție specială unor astfel de "fleacuri" - ca poziția capului și tensiunea șosetelor. Aceste elemente sunt cele mai importante pentru a coloanei vertebrale, deoarece putem trage (cap și șosete pe) și întindere (capul se lasă pe spate, degetele de la picioare întinse înainte).

Gimnastica terapeutică tibetană

  1. Ne rotim în sensul acelor de ceasornic de trei ori - respiram încet și fără probleme, nu ne grăbim, ne ridicăm mâinile până la nivelul umerilor, ne întindem spatele.
  2. Ne așezăm pe podea, palmele cu degete strânse împinse pe podea, șosetele de la picioare se întind, picioarele împreună. Făcând respirație, inspirator înăsprește capul la piept, picioarele rupte de pe podea, crescându-i pe verticală, fără a îndoi genunchii, trageți șosete. Ne coboram capul jos, apoi picioarele.
  3. Noi stăm pe tocuri, latimea umerilor genunchi, se detașeze un bazin de la o oprire, se ridica de pe degetele de la picioare, coapse perpendicular pe podea, mâinile pe șale împotriva. Expirăm, inspirăm cât mai mult posibil în spate, aruncând capul înapoi. La expirație ne ridicăm, ne îndreptăm spatele, încercăm să ne atingem pieptul cu bărbia. Apoi, inspirați, la expirație - ne aplecăm, inspirați din nou, la expirație - apăsăm bărbia în piept.
  4. Ne asezam pe podea, picioarele intinse, latimea umerilor, pe inspirația înclină capul pe spate, secționarea pelvisului de pe podea - în picioare pe brațe și picioare, solduri, spate și cu capul întins într-o linie. La expirație ne întoarcem înapoi, încercăm să apăsăm un cap la sân.
  5. Intinde-te pe podea, poziția inițială - corpul paralel cu podeaua, care deține pe lungimea brațului și pe vârfuri, încercând să se aplece la talie. La expirație, pelvisul se întoarce și în sus, corpul este pliat "în jumătate", bărbia se întinde pe piept. La expirație vom reveni la FE, apoi ieșim din nou cu pelvisul în sus.

În prima săptămână, fiecare exercițiu al complexului de gimnastică tibetană pentru coloanei vertebrale se repetă de trei ori. În a doua săptămână - de 5 ori. Apoi, vom adăuga treptat repetiții în fiecare săptămână pentru a aduce în cele din urmă numărul de exerciții tibetane efectuate pentru coloanei vertebrale la 21 de ori. 21 de ori este un maxim, nu este necesar să faci mai mult.

Acesta va fi util pentru a împărți setul de gimnastica medicale tibetane în două părți - în dimineața, la răsăritul soarelui pentru a efectua fiecare exercițiu de 10 ori, seara, la apusul soarelui - la 11 de ori.

Dar aceasta este doar după o tranziție lină la 21 de repetări.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =