Gorodoshny sport - regulile jocului

Sporturile orașului, mai cunoscute sub numele de orașe mici, au una dintre cele mai bogate povești ale tuturor sporturilor olimpice. Ea este iubită atât de adulți cât și de copii, are nevoie de un ochi precis și de o mână credincioasă. Există reguli atât pentru campionatul personal, cât și pentru echipă, un rol deosebit fiind jucat de tehnica de aruncare, care are mai multe tipuri.

Jocuri sportive orașele mici

Sportul de oraș este un bouncing dintr-un pătrat numit "oraș", 5 localități: o manșetă în formă de cilindri, sunt realizate în versiuni diferite. Pentru prima dată acest joc este menționat în analele Rusiei antice, a fost iubit de țarul Petru și de comandantul Suvorov. Unii politicieni de la începutul secolului XX au considerat orașele unul dintre cele mai bune jocuri și le-a plăcut să concureze cu exactitate.

Apoi nu au existat reguli generale, au apărut abia în 1923, când pentru prima dată s-au organizat concursurile All-Union la Moscova. Zece ani mai târziu, au apărut alte principii, unde au fost determinate 15 figuri, în curând campionatele din jurul orașelor au devenit populare favorite pentru popor. Scopul a fost acela de a elimina toate figurile, făcând un minim de încercări, pe care participantul sau echipa le are mai puține, care a câștigat competiția.

Gorodoshny sport - regulile jocului

Primul campionat în sportul urban după sfârșitul Uniunii Sovietice a început în Rusia în 1993, în curând au existat și alte federații în alte republici sindicale. Astăzi, orașele sunt un sport olimpic, turnee sunt organizate între doi jucători și între echipe. De îndată ce o pereche este străpunsă, următoarea echipă intră, alternativă la sfârșitul jocului.

Victoria este câștigată de echipa care a câștigat două jocuri fără pauză. În rundă, cinci-cincisprezece figuri sunt jucate, aranjate în ordine strictă. Regulile pot fi schimbate în timpul jocului, dar există și principii incontestabile. Principalele reguli ale sportului gorodesc:

 1. Turneul se desfășoară între doi participanți sau echipe, fiecare având câte 5 jucători.
 2. Biții sunt selectați în dimensiuni standard.
 3. Orașul este determinat prin tragere la sorți.
 4. Jucătorul nu trebuie să treacă linia, pentru aceasta, biții se pot pierde.
 5. Echipele joacă la rândul lor, folosind o pereche de biți la un moment dat.
 6. Câte fotografii sunt prevăzute înainte.

sportul gorodic

Loc de joaca pentru sportul gorod

La competițiile sportive mari, site-urile sunt selectate ținând seama de astfel de cerințe:

 • suprafață absolută;
 • perete pentru bătăi;
 • gard;
 • iluminat pentru turneele de seară;
 • copertine pentru a se ascunde de ploaie.

Orașele de dimensiuni mici ale sitului oferă două până la doi metri, de la coner măsurat la 13 metri. Lungimea orașelor nu este mai mică de 20 de centimetri, iar biții sunt de un metru. Cifrele sunt scoase din mînă, dacă cineva a lovit, deja - de la o distanță mai apropiată. Din miza, numai "scrisoarea" este scos. O lovitură este luată în considerare în cazul în care figura a zburat cu pătratul și "litera" - cu condiția ca celelalte fotografii să nu fie atinse.

Biti pentru sporturi gorodice

Orașele - un joc care asigură prezența biților, toți jucătorii trebuie să aibă două. distinge:

 1. Compozit. Lungime - până la un metru, cu o bază rotundă, de orice greutate și mărime.
 2. Polimer. Lungimea este permisă la fel - aproximativ un metru, dar greutatea nu poate depăși două kilograme.

Sporturi de construcții în oraș - figuri

Este foarte dificil să loviți o figura, lovitura nu contează când:

 1. Bita a lovit linia de penalizare.
 2. Jucătorul aruncat a traversat linia mizei.
 3. Participantul a petrecut mai mult de 30 de secunde pentru a se pregăti să arunce.

Dacă se întâmplă acest lucru, cifrele sunt plasate din nou, este interzisă o altă încercare. În jocul "orașe" cifrele au nume originale, sunt aranjate în această ordine:

 • pistol;
 • furcă;
 • bine;
 • săgeată;
 • artilerie;
 • secera;
 • mitraliera;
 • aeronave;
 • distanța de tragere;
 • scrisoare.

orașele mici formează

City Sport - tehnica de aruncare

Tehnica aruncării în orașe include astfel de momente:

 1. Grip. Bățul este ținut cu o perie, cu o prindere adâncă mânerul iese din palmă, cel de mijloc - coincid, cel mic - ajunge la degetul mic.
 2. Rack-ul. Piciorul drept este la un unghi de 45 de grade față de bara din față, piciorul stâng este deplasat spre stânga.
 3. Swing. Începe atunci când greutatea este transferată piciorului de jogging, umerii sunt trași înapoi.
 4. Overclockarea biților. Se converge cu factorul de deplasare a piciorului stâng, trunchiul se întinde înainte, oferind oscilația liliecii.
 5. Emisiile. Centrul de greutate al biților crește viteza datorită faptului că mâna controlează bitul pe secundă din aruncare, iar umărul se mișcă înainte.
 6. tehnica de aruncare

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 45 = 46