Jam de la chokeberry negru – bun și rău

gem de la chokeberry negru bun și rău

Mulți chiar nu știu că aproape de casa lor o adevărată comoară este în creștere - chokeberry. Fructele suculente cu aromă plăcută sunt folosite la gătit în diferite feluri de mâncare, inclusiv pentru pregătirea gemului, care este nu numai gustos, ci și util.

Beneficii și rău de gem de chokeberry negru

Compoziția de fructe de pădure include fructoza, glucoza, carotenul, vitaminele, mineralele, pectinele, taninurile etc. Chiar și după tratamentul termic, multe substanțe rămân. Pentru a demonstra proprietățile acestei plante, s-au efectuat multe experimente.

Utilizarea gemului din chokeberry negru:

  1. Compoziția de fructe de padure este o mulțime de iod, astfel încât acestea sunt recomandate oamenilor care devin repede obosiți, se confruntă cu sângerări ale gingiilor și alte probleme asociate cu lipsa de iod.
  2. Fructele conțin multe pectine care sunt capabile să purifice corpul metalelor grele și a altor substanțe nocive. În plus, ele au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv.
  3. Dacă este utilă găsirea gemului din arsonia din frasin, este de remarcat faptul că este recomandat persoanelor cu aciditate scăzută, deoarece compoziția include compuși organici care facilitează procesul de digestie. Dacă mâncați un mic gem în timpul unei mese bogate, puteți evita sentimentele de greutate și alte probleme.
  4. Dulceata are un efect pozitiv asupra activitatii sistemului nervos si cardiovascular.

Este important să cunoaștem nu numai utilizarea gemului roșu, ci contraindicațiile sale. Nu puteți mânca hipotonic, deoarece presiunea poate cădea grav. Dăunul poate provoca gastrită, ulcere și tulburări intestinale frecvente, precum și cu creșterea coagulării sângelui și a diabetului zaharat. Nu excludeți posibilitatea de intoleranță individuală.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

93 − 89 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: