katyk este bun și rău

Katyk este una dintre cele mai vechi băuturi tradiționale de lapte acru al popoarelor din Asia Centrală și Bulgaria. Poate fi consumat ca o băutură independentă sau servește ca bază pentru diferite feluri de mâncare: supe, pansamente pentru salate. De la katyk obișnuit, se deosebește prin faptul că este preparat din lapte fiert, din cauza conținutului său mai mare de grăsime. Spre deosebire de lapte coace, care este obținut de samovkvashivaniya, katyk - un produs de fermentație, necesită aluat. De regulă, aceasta este o combinație între bacilii bulgari și streptococi de acid lactic.

Industria alimentară a făcut acum katyk un produs destul de accesibil, care, dacă se dorește, poate fi achiziționat la magazin, dar va fi mult mai bine de la casa katyka decât de la un magazin. Procedura de preparare este destul de lungă și nu este ușoară, dar în cele din urmă se dovedește o băutură utilă și gustoasă.

Beneficii și rău de Katyka sat

Utilizarea katyka este de mare ajutor pentru organism. Datorită preparatului special și conține în el vitamine și microorganisme, Katyk este perfect absorbit de organism. Utilizarea regulată a acestei băuturi suprimă microflora patogenă din intestine, îmbunătățește metabolismul și digestia, reduce colesterolul, crește pofta de mâncare și curăță corpul de toxine. Popoarele orientale sunt sigure că această băutură se datorează numeroaselor ficări lungi, adesea găsite în aceste părți. Katyk poate fi consumat de femeile însărcinate și de mamele care alăptează. Ca orice produs, katyk are unele contraindicații. Nu utilizați acest produs persoanelor supraponderale și obeze din cauza conținutului ridicat de grăsime din acesta. Dacă o persoană suferă de intoleranță la lactoză, trebuie să consultați întotdeauna un medic. Cel mai bine este să găsiți o băutură naturală, deoarece un katik contrafăcut poate fi periculos pentru organism și digestie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 1 =