Conținutul de calamar de marmeladă

Marmelada este o tratație excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate, dar care este greu să renunțe la dulce. Conținutul caloric de marmeladă, spre deosebire de ciocolată, dulciuri, înghețată și alte deserturi, este destul de mic. Și unele ingrediente ale acestei dulciuri utile chiar contribuie la pierderea în greutate.

Conținut caloric de 100 de grame de marmeladă din diferite soiuri

Valoarea energetică a 100 de grame de fructe și boabe bomboane de fructe în ciocolată - 350 de calorii, de mestecat - 340 kcal, „Picaturi de lamaie“ - 325 kcal, fructe si boabe - 295 kcal. Marmelada cu cea mai mică calorie este făcută din casă, gătită fără adaos de zahăr - conține mai puțin de 50 de calorii. Conținutul caloric de marmeladă crește dacă produsul finit este rulat în zahăr, deci este recomandabil să cumpărați acest desert fără un aditiv "de ponderare".

Beneficiile de marmeladă

Marmelada este una dintre cele mai populare delicatese din lume. În diferite țări pentru pregătirea sa folosind o varietate de baze: în Anglia - portocale, în Spania - gutui, în Rusia - mere. În est, marmelada este făcută din diferite fructe, cu adaos de miere și apă de trandafir.

Marmaladele naturale, fără adăugarea de arome și de amelioratori de aromă, sunt foarte utile. Acesta include carbohidrați, acizi organici și aminoacizi, fibre dietetice, amidon. Proteinele din marmelade conțin o cantitate mică, iar grăsimile lipsesc complet. Conținut în marmeladă sunt vitaminele (C și PP) și mineralele (fosfor, fier, magneziu, sodiu, calciu și potasiu).

Ca agent de formare a gelului în marmeladă, se adaugă melasă, agar-agar, pectină sau gelatină. Patchul și pectina contribuie la curățarea corpului, reduce colesterolul, îndepărtează metalele grele. Agar-agar are efecte benefice asupra multor organe, dar mai ales asupra ficatului și glandei tiroide. În plus, este o sursă de vitamine și minerale foarte valoroase pentru organism. Gelatina este un produs de origine animală, similar în compoziție cu colagenul, astfel încât ajută la întărirea părului și a unghiilor și, de asemenea, face pielea mai netedă și suplă.

Marmelade și marshmallow cu pierdere în greutate

Marmelada în compoziție este o relație apropiată cu un alt desert util - marshmallow. Dacă doriți să scăpați în greutate, trebuie să alegeți aceste dulciuri în conformitate cu principii similare. Aceste deserturi nu ar trebui să fie culori nenaturale - nuanțele roșii, verde, galben de lamaie indică faptul că au fost adăugate coloranți în produs. Și un miros pronunțat de delicatețe spune despre adăugarea de arome sintetice.

Marshmallows și marmalade naturale au nuante pastelate și miros ușor. Produsul de calitate are o structură uniformă, fără incluziuni și umiditate. Cost acest desert nu ar trebui să fie prea ieftin - preț scăzut sugerează că produsul se adaugă gelatina, care este de mai multe calorii și mai puțin utile, spre deosebire de pectină și agar-agar. Aditivi adiționali - ciocolată, zahăr etc. măriți calorii în marmeladă sau marshmallow.

Conținutul de calamar de calamar de 100 de grame
Cum să gătești jeleu de casă?

Marmelada de origine poate fi o bună alternativă la dulciurile achiziționate. Conținutul său caloric este mult mai mic - aproximativ 40-50 kcal la 100 g, ceea ce va afecta cu siguranta cifra.

Pentru a face marmeladă de casă, coajați și coajați 3 mere și coaceți-le într-un cuptor cu microunde sau cuptor. Împingeți merele moi în cartofi piure, adăugați scorțișoară pe vârful cuțitului. Răspândiți o lingură de gelatină în 50 ml de apă, lăsați gelatina să se umfle și să se încălzească amestecul într-o baie de apă. Se dizolvă gelatina dizolvată cu piureul de fructe, se toarnă amestecul în forme și se pune înghețatul de marmeladă în frigider. În loc de mere pentru această rețetă, puteți folosi pulpa de ananas, piersici, prune.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

37 + = 39