Scandinavă de mers pe jos cu bastoane

Turul scandinav, sau mersul pe jos cu stâlpi de schi este un mod minunat de fitness care este potrivit pentru orice sezon al anului.

Folosirea mersului cu stalpi de schi

Această plimbare vă ajută să dezvoltați masa musculară și să pierdeți în greutate, economisind în același timp articulațiile. Persoanele de vârstă înaintată și persoanele supraponderale sunt foarte greu de parcurs de mult timp. Dacă mergeți pe bastoane, puteți depăși o distanță mult mai mare și, prin urmare, ardeți mai multe calorii. În timpul iernii, când există gheață, există întotdeauna o șansă de cădere. Stick-urile oferă o oportunitate pentru ca acest proces să devină mai stabil. Deplasările scandinave fac încărcarea corporală echilibrată, deoarece implică nu numai mușchii picioarelor, ci și 90% din mușchii întregului corp. Presiunea asupra genunchilor, articulațiilor și coloanei vertebrale este minimă.

Mersul în stil scandinav joacă rolul de aerobic. Acestea sunt sarcini lungi și uniforme de intensitate scăzută. Ca urmare, masa grasă a corpului scade, inima, plămânii, vasele de sânge se întăresc, normalizează tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului și oasele devin mai puternice. Scandinavul de mers pe jos este folosit pentru a îmbunătăți postura, depășirea problemelor cu umeri și gât. Îmbunătățește sentimentul de echilibru și coordonare a mișcărilor. Toate acestea reprezintă doar o mică parte din ceea ce oferă mersul în stil scandinav.

Scandinavă, mersul pe dreapta

Corectați mersul cu bastoane

Este foarte important să înțelegeți cum să începeți corect mersul în stil nordic. Mai întâi de toate, este necesar să alegeți stick-ul potrivit. înălțimea în centimetri umană ar trebui să fie înmulțită cu 0,68 și rotunji numărul rezultat. Cu cât lungimea bastoanelor este mai lungă, cu atât este mai mare încărcătura pe brațe și umeri. Această opțiune este potrivită pentru persoanele cu picioarele slabe și dureroase. În boli ale cotului sau umårului, precum și osteocondrozei cervicale, să ia stick-ul poate fi un pic mai scurt.

Mersul în stil scandinav este bun și rău

Tehnica de mers pe jos nordic implică performanțe de mișcări ritmice, similare mișcărilor de mers pe jos obișnuite. Este necesar să se miște energic și intens, dar în același timp este natural. Brațul și piciorul se deplasează în mod sincron. Piciorul stâng în picioare este însoțit de o balansare simultană a mâinii stângi, atunci același lucru se întâmplă și cu partea dreaptă.

Măsurarea mâinii determină lățimea treptei. Cu cât este mai mult valul mâinii, cu atât este mai mare pasul cu piciorul. Pentru pierderea in greutate, un pas mai larg este mai eficient, deoarece creste nivelul de stres pe corp. De asemenea, organismul nu se oprește. Împreună cu mișcarea brațelor și a picioarelor, umerii, pieptul, șoldurile și gâtul se mișcă. Tempo este selectat individual. Singura condiție: trebuie să fie confortabilă. Indiferent de viteza aleasă, va fi în orice caz corectă.

care oferă plimbări scandinave

Merită să ținem cont de faptul că mersul nordic cu bastoane nu va da un rezultat fulgerător. După câteva exerciții, scurtarea respirației va dispărea și veți simți o creștere a forței și a energiei. În prima lună de mers pe jos nordic, capacitatea de lucru și rezistența organismului va crește. Dacă anterior existau anxietăți frecvente legate de inimă și de presiune, atunci chiar acum starea ar trebui să se îmbunătățească în mod semnificativ. După o lună și jumătate de antrenament, greutatea va scădea încet. Dar cheia succesului de mers pe jos în scandinave este în continuă pregătire. După un an de cursuri obișnuite, se va observa un rezultat serios. Corpul va deveni subțire și se va potrivi, puterea și energia vor fi adăugate.

Beneficiile și răul de mers pe jos scandinave sunt închise într-un sens de proporție și caracteristicile individuale ale organismului. Nu se recomandă implicarea în acest tip de mers pe jos la persoanele cu insuficiență cardiacă, procese inflamatorii în organele pelvine și sângerare în timpul nașterii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 30 = 37