dieta monahală

Dieta Collegiate (dieta №7) a fost dezvoltat de George Ozawa specialist japonez, în conformitate cu canoanele Zen. Această metodă de aprovizionare, în funcție de creatorul său, conduce nu numai la pierderea în greutate de înaltă calitate, dar, de asemenea, pentru a purifica sânge și de a îmbunătăți compoziția sa. Este de remarcat faptul că sistemul în multe feluri ecouri mănăstirile ortodoxe, prin urmare, în ciuda istoriei sale exotice, este acceptabil pentru persoana vorbitoare de limba rusă familiarizat cu masa slabă.

Meniu de dieta zilnica a dietei monastice

Ca și în majoritatea sistemelor religioase, Budismul Zen prescrie o atitudine foarte ascetică față de viață. Meniul dietei este destul de monoton, dar poate fi luminat prin utilizarea de aditivi - condimente, ierburi, ierburi.

Este obligatoriu să se respecte regimul de băut - băutura trebuie tratată cu apă de cel puțin 1,5 litri pe zi.

Acesta a permis să mănânce doar de două ori pe zi - la exact 12:00, și la apus de soare (în funcție de perioada anului, masa poate fi și de la ora 16:00 și 23:00). În același timp, pentru a mânca lor umple-fumat - poate satisface foamea abia, să nu se mai simtă nevoia bruscă de a mânca.

Ca cereale costum de alimentare din cereale integrale crude, și unele legume. În acest caz, modul de a calcula dieta de zi cu zi - este o știință, care depinde de mai mulți factori. Pentru a utiliza acest sistem fără o consultare suplimentară într-o versiune simplificată, puteți mânca pur și simplu orice salate de cereale și legume wholegrain îmbrăcați cu suc de lămâie.

Dieta principala consta in alimente bogate in fibre, care, în funcție de autorul dietei Ozawa poate furniza pe deplin organismul cu toate cele necesare pentru viață. Grăsimile și proteinele sunt complet excluse, ceea ce determină organismul să împartă rezervele de grăsime disponibile deja pentru a elibera energie de la ei pentru viață.

Dieta Autorul consideră că o astfel de dieta de zi cu zi cu conținut caloric scăzut permite organismului nu consuma energie pe produse alimentare prea multă muncă și să se concentreze asupra a ceea ce previne sănătății: întărește sistemul imunitar și perebaryvat orice boală, până la cancer. Cu toate acestea, după o serie de studii în condiții americane, această declarație nu a fost confirmată.

Dieta monahală: pericol

În general, un astfel de sistem este, desigur, are dreptul să existe, dar să-l folosească mai mult de 3-7 zile este incredibil de periculos. La urma urmei, în ciuda faptului că autorul promite tehnici, oamenii de știință au fost mult timp dovedit că dieta necesară și proteine, și grăsimi și carbohidrați, și doar nu doar o fibră. În acest sens, sistemul poate identifica următoarele dezavantaje:

  • produsele indicate în dietă nu sunt capabile să mențină metabolismul pentru o perioadă lungă de timp la același nivel;
  • alimentația de acest tip cauzează foametea minerală-vitamină;
  • pentru copii acest sistem este incredibil de periculos și poate duce la diverse anomalii;
  • dieta monahală 7

  • abundența de celuloză îndepărtează substanțele nutritive din organism și le împiedică să fie absorbite (atunci când, în calitate de cantitate normală, dimpotrivă, o promovează);
  • celuloză în cantități mari poate duce la probleme serioase cu intestinul și pancreasul;
  • două mese pe zi pot duce la apariția gastritei.

Pe această bază, putem spune că pentru noi, un astfel de sistem nu este de dorit, deoarece aceasta poate provoca o mulțime de probleme cu sănătatea și exacerba cele existente.

În schimb, sistemul poate fi utilizat mai multe opțiuni moi - dieta «№7» impune respingerea aproape completă a oricăror alte produse decât cerealele, dar există opțiuni atunci când fructele și vegetația constituie cel puțin 30% din dieta. Aceasta este o opțiune mai de dorit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 8 = 2