mazăre proprietăți utile

Toți din copilărie sunt familiarizați cu mazărele obișnuite, cu toate acestea, nu se știe prea multe despre beneficiile mazărelor turcești. Desigur, el nu este atât de comun ca fratele său, dar această substanță utilă în ea nu este mai puțin.

Ce este nucă de mazăre utilă?

Mai întâi de toate - o combinație echilibrată de vitamine, nutrienți și minerale. Are proprietăți speciale de vindecare și antiinflamatoare. Curăță sângele, ajută la lupta împotriva anemiei și a durerii. Adesea, medicii numesc acest mazăre pentru icter, boli hepatice și splină pentru a spori efectul de recuperare și a accelera tratamentul.

Pe aceste proprietăți utile de mazare nu se termină acolo. Seleniul conținut în produs este un excelent agent anti-îmbătrânire, îmbunătățește funcția creierului și ajută la prevenirea cancerului. Năuturile sunt un excelent antidepresiv, deci ar trebui să îi acorde atenție atunci când elaborează o dietă în primăvară și toamnă. De asemenea, conține magneziu, calciu, fosfor, fier, acid folic etc.

Năut de mazăre pentru pierderea în greutate

Acest produs este renumit pentru proprietățile sale dietetice. Vitaminele și mineralele de mazăre sunt absorbite foarte repede de organism, ceea ce ajută la purificarea organismului și îmbunătățirea metabolismului. El este un excelent "luptător" cu bacterii putrefactive ale intestinului. Se demonstrează beneficiile peștelui pentru femeile însărcinate și care alăptează. Ajută la restabilirea echilibrului vitaminelor și mineralelor, îmbunătățește lactația și, de asemenea, crește nivelul hemoglobinei în perioada perestroika, complexă pentru corpul femeii, în perioada prenatală și postnatală.

În ciuda unui conținut destul de ridicat de calorii - în 100 g de mazăre de găină conține 320 kcal, pentru a fi saturată, este nevoie de o cantitate foarte mică. De asemenea, năuturile sunt bune pentru vegetarieni, și pentru oamenii postați. Datorită semnificativei utilizarea de năut cantitatea de proteine ​​vegetale, mai mult decât în ​​soia, este capabilă să formeze baza oricărei diete.

O dietă separată care vă permite să pierdeți rapid greutatea pe baza de mazăre, nu găini, dar atunci când o includeți în dietă cel puțin 2 ori pe săptămână, puteți obține o pierdere în greutate cu 500 g pe lună. De la năut este posibil să se facă găluște sau dulciuri. Din mazărea măcinată se produc adesea produse de panificație sau se adaugă făină de pui în pâine simplă. Dar merită să ne amintim că acest produs, așa cum sa menționat deja, este caloric ridicat și conține o cantitate mare de carbohidrați, deci este necesar să mâncați mâncăruri din mazăre în prima jumătate a zilei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 4