navaga proprietăți utile

Peștele de mare din Navaga, care iubeste frigul, poate fi de două feluri (nord și de est) și aparține familiei de cod. Primul este modest în dimensiune, în medie ajunge la o lungime de 30 cm și cântărește puțin peste jumătate de kilogram. Carnea este delicată și suculentă. Far Eastern Navaga, de regulă, este mai mare și are o carne mai rigidă. cu calități excelente de gust. În carnea albă a ambelor specii ale acestui pește, puține oase sunt suficiente, dar foarte bune. Navaga este o opțiune ideală pentru copii, precum și o alimentație dietetică.

Proprietăți utile ale Navaga

Carnea de Navaga este una dintre cele mai dietetice. Grăsimea conține numai 3-4%. Acest pește conține o cantitate mare de seleniu, care este necesară pentru funcționarea normală a sistemului nervos și creșterea apărării organismului. Utilizarea navaga se face în principal în compoziția sa de vitamine. Carnea de pește este bogată în îmbunătățirea pielii, vitamina A, vitamina E, care luptă activ cu celulele îmbătrânite, ceea ce asigură absorbția normală a calciului de către vitamina D. Calciul, la rândul său, contribuie la frumusețea unghiilor. Nu vă lipsesc carnea acestui pește și acidul folic, care susține activitatea inimii și a vaselor de sânge.

Contribuiți la utilizarea nava de pește și conținute în acizii grași nesaturați din carne. Aceștia au acțiune antiinflamatorie și antihistaminică asupra organismului, participă activ la metabolismul colesterolului. Datorită conținutului ridicat de iod al persoanelor cu boală tiroidiană, acest pește este extrem de util. În carnea sa există și alte elemente: cupru, magneziu, molibden, fier.

Valoarea nutritivă a Navaga

În ceea ce privește valoarea nutritivă a Navaga, atunci 100 g de produs reprezintă 0,9 g de grăsimi, 15,1 g de proteine. Carbohidrații din acest pește sunt complet absenți. Carne de pește navaga calorii este un conținut scăzut de grăsimi, grad ridicat de conținut de grăsime are numai ficatul ei. Conținutul caloric al Navaga este aproximativ egal cu 68,5 kcal. Cu toate acestea, ar trebui să știți că în timpul procesului de prăjire acest pește, ca orice alt produs, absoarbe grăsimi sau ulei pe care este prăjit, astfel încât conținutul caloric al navaga prăjit va fi de aproximativ 140 kcal la 100 g de produs.

Rău de Navaga

Nu există contraindicații privind utilizarea navaga. Cu toate acestea, cei cu reacții alergice la pește și oameni care nu tolerează fructele de mare, îl includ în dieta lor cu prudență.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

99 − = 89