oțet vin bun și rău

Oțetul de vin este rezultatul fermentării vinului și a fost folosit cu mult timp în domeniul gătitului, cosmetologiei și, de asemenea, în scopuri medicinale. A fost folosit ca agent antiinflamator, conservant, cu ajutorul acestuia dezinfectat cu apă. Oțetul de vin roșu este rezultatul fermentării soiurilor de vin roșu din butoaie de stejar. Oțetul de vin alb este alcătuit din vinuri albe uscate care se rătăcesc în butoaie de oțel. Gustul oțetului depinde de ce fel de oțet este. Oțetul de vin din ambele feluri este utilizat cu succes în gătit. Din acesta preparați diferite pansamente pentru salate, sosuri și marinate.

Se consideră eficientă utilizarea oțetului de vin pentru pierderea în greutate. În acest scop, ar trebui să fie băut o jumătate de oră înainte de mese înainte de fiecare masă, dizolvând o lingură de oțet într-un pahar de apă rece și curată. Și totuși, oțetul de vin poate fi doar un adjuvant în reducerea greutății. Fără o dietă specială cu conținut scăzut de calorii, cu greu se poate aștepta succesul.

Beneficiile și răul de oțet de vin

Ca parte a oțetului de vin conține substanțe utile și antioxidanți care contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, scăderea colesterolului, încetinirea procesului de îmbătrânire. De asemenea, ele întăresc sistemul imunitar și au un efect de întinerire asupra pielii. Deoarece oțetul de vin este fabricat din struguri, aproape toate vitaminele acestor fructe de pădure sunt prezente în el. Strugurii pot îmbunătăți funcția pulmonară, curăța arterele și pot reduce probabilitatea bolilor coronariene.

Dar nu uitați că oțetul de vin este un acid care are contraindicații și poate afecta negativ smalțul dintelui și activitatea stomacului. Cu aciditate crescută, probleme la nivelul ficatului și stomacului, hipertensiune arterială, precum și colelitiază, trebuie să consultați un medic. În timpul sarcinii și alăptării, precum și în ulcere, utilizarea oțetului de vin este strict contraindicată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 17 = 24