durerile picioarelor după exercițiu ce să facă

Mulți după exerciții simt durere în picioare. De obicei, acest fenomen apare atât la începători, cât și la cei care au făcut mari pauze în formare. Senzațiile dureroase apar datorită microtraumelor fibrelor musculare și eliberării unei cantități mari de acid lactic.

Ce se întâmplă dacă picioarele mi-au rănit după antrenament?

Inițial, merită menționat faptul că, în unele cazuri, un sentiment de disconfort, un semnal clar de vătămare sau alte probleme de sănătate. În acest caz, numai un medic vă poate ajuta.

Ce trebuie să faceți dacă picioarele vă rănesc după antrenament:

  1. O mare valoare pentru corp are o odihnă și un somn bun. Dacă organismul nu are timp să se recupereze, problemele nu pot fi evitate.
  2. Puteți utiliza căldură, ceea ce duce la expansiunea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui și, prin urmare, relaxarea. Dacă după antrenament vă fortează picioarele, faceți apoi un duș sau o baie fierbinte și puteți merge la saună sau la saună.
  3. Un efect excelent în eliminarea senzațiilor de durere este oferit de un masaj care promovează refacerea fluxului sanguin și relaxarea. Puteți să o faceți singur sau să utilizați dispozitive speciale.
  4. Sportivii profesioniști recomandă întinderea. Yoga și Pilates sunt bine stabilite. Pentru a preveni apariția durerii, fiecare antrenament trebuie să fie completat prin întinderea mușchilor.
  5. În cazul în care picioarele durează după antrenament, atunci pot fi utilizate medicamente pentru durere, dar este important să păstrați doza pentru a nu dăuna corpului. Există unguente care au efect analgezic.
  6. Este necesar să se mențină echilibrul de apă, astfel încât să nu exagerați mușchii și să activați metabolismul.
  7. Pentru a ameliora inflamația, puteți folosi, de exemplu, rece, pentru a comprima. Țineți minte că nu este nevoie să aplicați gheață în picioare, deoarece acest lucru este periculos. Există destule prosoape înmuiate în apă rece.

Din opțiunile propuse ar trebui să alegeți cel mai potrivit pentru dvs. sau să o utilizați pe rând.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

29 + = 37