proprietăți utile de coacăze

Experții numesc coacăz Berry unic, deoarece chiar și într-o singură boabe mici urme armonios elemente, minerale si vitamine, care permit utilizarea sa ca un medicament antiviral, imunomodulator, și chiar agent anti-cancer. Aproape pe orice parcelă de pământ găsiți acest arbust. Și undeva, chiar toate cele trei soiuri de coacăze - roșu, alb și negru. Oamenii de știință au demonstrat că influența caracteristicilor climatice asupra proprietăților benefice ale coacăze: climatul aspru, cei mai mulți nutrienți vor fi conținute în boabe.

Proprietăți utile de coacăz galben

Coacăzii albi la oameni sunt încă numiți galben sau aur, datorită culorii fructelor de pădure. Din "sora" coacăzului roșu, este diferită în culori și gust. Dar grădinarii ei sunt plantați pe parcelele lor mult mai rar decât cornurile roșii și negre.

Specialiștii apreciază foarte mult valoarea nutritivă a coacăzului de aur pentru proprietățile sale utile. În compoziția fructelor de pădure de acest tip de coacăz, multe substanțe pectină care purifică efectiv sângele uman din sărurile metalelor grele și participă la reînnoirea celulelor sanguine facilitează activitatea inimii. Găinii preferă să gătească o varietate de jeleu, dulceturi de coacăze albe.

Beneficiul maxim este adus la persoana fructe de padure proaspete. Acestea conțin o cantitate mare de fibre, potasiu, magneziu, fosfor, fier, vitaminele A, C, E, P, B, beta-caroten. Prajurile de "transparent" practic nu cauzează alergii, deoarece acestea nu au pigmenți coloranți.

Proprietăți utile ale coacăzului forestier

Codul pădurilor sălbatice se numește "re-scris". Acest arbuști a fost importat din America de Nord la începutul secolului al XVIII-lea. În prezent, coacăzul forestier se găsește aproape pe întreg teritoriul continentului eurasiatic. Arbustul este nemaipomenit, așa că crește bine și fructifică pe orice sol în diverse condiții climatice.

Boabele de coacăz pădure sunt o cruce între fructe de pădure de coacăze negru și de agrișă. Acestea conțin o cantitate mare de vitamine A și C, deci experții le consideră mai folositoare decât ardeii dulci, piersici, lămâie.

currant Forest recomandă folosirea ca agent medicinal și profilactic atât în ​​formă brută (boabe) și sub formă de decocturi (frunze) în tratamentul următoarelor boli: gastro-intestinale, aritmie, hipertensiune, deficit de vitamina, bolile sistemului circulator. boabele de recensământ sunt, de asemenea, utilizate în tratamentul răcelilor, deoarece ele au efect antipiretic, diuretic și diaforetic.

Proprietăți utile de coacăze negre și roșii

Desigur, coacăza neagră rămâne cea mai populară de acest gen, este lider în conținutul de vitamina C, care în ea este de aproximativ 570 mg, care este de 4 ori mai mult decât în ​​roșu. Dar, coacăzul roșu conține o cantitate mare de vitamina A și duce cu acest indicator printre rudele sale.

Printre proprietățile utile atât de coacăz negru cât și roșu se pot identifica după cum urmează:

  • sursa de vitamina C, A, E, PP, H, grupa B, calciu, magneziu, sodiu, fosfor si fier;
  • conține acizi grași organici, nesaturați și saturați;
  • sunt antioxidanti puternici si previne mutatia ADN-ului la nivel celular;
  • sunt considerate energotonikami naturale;
  • interfera cu îmbătrânirea;
  • promovează scăderea în greutate și îmbunătățirea proceselor metabolice;
  • au proprietăți oncoprotective.
lemn de coacăze proprietăți utile proprietăți benefice de aur

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

17 − = 12