beneficiile steviosidei și vătămarea

Numele popular al stevia este "iarba de miere". Și într-adevăr, ceaiul din plante din această plantă este foarte dulce și fără adăugarea de zahăr. Lucrul este într-o substanță specială - glicozidă, care este conținută în toate părțile stevia, dar cea mai mare parte este în rădăcini. Oamenii de știință-chimiști au descoperit că este posibil să obțină un extract de iarbă de miere și a făcut-o la baza îndulcitorului de steviozidă. Este complet identic cu substanța naturală, deși este produsă în laborator. Astăzi este un produs foarte popular în multe țări ale lumii, și cea mai mare cerere pentru aceasta în Japonia. Dar, în ciuda acestei prevalențe, nu toți oamenii știu care sunt beneficiile și efectele steviozidei.

Compoziția de steviozidă

Beneficiile și daunele cauzate de steviozidă sunt determinate de compoziția sa. În forma sa originală, îndulcitorul este o pulbere albă. Dar pentru confortul consumatorilor, este comprimat în tablete de câte 100 mg fiecare. Deci este mai ușor de folosit, depozitat și dozat când este folosit. Pachetul poate fi de 100-150 comprimate. În fiecare, în afară de, direct, extras Stevia, acid ascorbic, cicoare și extract de rădăcină de lemn dulce sunt prezente. Nu există aditivi artificiali nocivi pentru sănătate.

Beneficiile steviozidei

Indulcitorul are o valoare calorică zero și este mai dulce decât zahărul de câteva zeci de ori. Aceasta înseamnă că este prezentat persoanelor care suferă de obezitate și diabet. În primul rând, ajută la scăderea în greutate, a doua - pentru a scădea nivelul de zahăr din sânge, deoarece poate fi adăugat la băuturi și alimente este mult mai puțin, în comparație cu zahăr, cantitatea de substanță. Se recomandă, de asemenea, utilizarea medicamentelor hipertensive în locul îndulcitorilor obișnuiți și a zahărului. steviozidăSteviosil nu este un medicament și chiar un supliment alimentar, deci nu vindecă nimic și nu poate fi considerat o sursă de vitamine și minerale utile.

Avantajul unui îndulcitor poate fi considerat absența contraindicațiilor. Riscul de la steviozidă nu poate fi, deși acum ceva timp el a fost bănuit de faptul că poate avea un efect mutagene asupra celulelor corpului. Dar această ipoteză nu a fost confirmată. Este posibil să vorbim mai degrabă despre unele neajunsuri ale acestui produs. Și se referă, în primul rând, la gustul său, care este oarecum specific și uneori are o amărăciune neplăcută.

De asemenea, nu este exclusă alergia la stevia sau la intoleranța individuală a componentelor îndulcitorului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

92 − = 91