Suedeză de mers pe jos cu bastoane

Mai recent, oamenii cu stâlpi de schi, care parcurgau cu bucurie piețele, parcurile și străzile, îi făceau pe trecători și pe turiști doar priviri nedumerite și zâmbete sceptice.

Cu toate acestea, suporterii acestui tip de sport merg în fiecare zi din ce în ce mai mult.

Suedeză de mers pe jos cu bastoane

În momentul de față, mersul pe jos în Suedia este considerat unul dintre cele mai eficiente tipuri de spitalizare. Denumirea acestui tip de exercițiu fizic se datorează faptului că, pentru prima dată, ca disciplină sportivă independentă, el a fost alocat exact pe teritoriul Suediei și sa întâmplat la mijlocul secolului trecut.

Sporturile de iarnă din țările scandinave sunt deosebit de populare. Nu este surprinzător că procentul de schiori profesioniști este foarte mare aici. Și, după cum se știe, sportivii nu pot întrerupe antrenamentul din cauza sezonalității și, prin urmare, în timpul verii își continuă studiile fără a utiliza schiuri.

Astfel de activități au fost interesate de instructorul de fitness, care mai târziu a devenit fondatorul unei noi direcții în domeniul fitness.

Tehnica de mers pe jos suedeză cu bastoane

Plimbarea cu bastoane este semnificativ diferită de cea pe schiuri, atât viteza cât și tehnica. Dacă pe schiuri facem un pas mai larg de alunecare, bazându-ne mai întâi pe șosete, atunci cu tehnica suedeză (sau altfel scandinavă, nordică) este complet diferită. Iată câteva reguli de bază pentru cei care intenționează să facă acest tip de fitness.

Principala diferență dintre mersul pe jos în Suedia și alte tipuri de mers pe jos este prezența bastoanelor. Prin aceasta, sunt implicați mușchii spatelui și a brațelor, brațul umărului.

Iată câteva reguli care te vor ajuta să stăpânești tehnica de mers pe jos în scandinave.

  1. Pasul ar trebui să fie elastic, ritmul de mers pe jos - viguros. Nu încercați să faceți un pas prea larg sau să mergeți la o viteză mare. Păstrați ritmul de respirație.
  2. Pentru a merge este necesar pe călcâi și apoi pe deget. Un astfel de transfer al greutății corporale dă o încărcătură, cu această încărcătură, cavitățile, mușchii de șold și mușchii gluteali sunt cel mai bine folosiți.
  3. Trebuie să aveți bastoane cu o buclă de fixare pe încheietura mâinii. În același timp, sarcina asupra mușchilor și, prin urmare, efectul instruirii va fi mai mare.
  4. În timpul mersului, este important să împingeți bastoanele cu suficientă forță. Acest lucru face posibilă utilizarea mușchilor din partea superioară a corpului.
  5. Încercați să nu vă pierdeți respirația. În plus față de sarcina asupra mușchilor și a scheletului, în timpul mersului suedez, sistemul respirator este instruit.

Beneficiile turismului suedez

O caracteristică distinctă a acestui tip de fitness este faptul că obținerea sarcinii necesare, corpul nu intră într-o stare de stres excesiv, ceea ce este tipic activităților sportive și fizice ale majorității speciilor. Prin urmare, acest tip de fitness este perfect pentru toată lumea. Se recomandă persoanelor cu deficiențe de sănătate, vârstnicii. Mersul suedez este arătat chiar și în bolile cardiovasculare.

Un instructor bun va fi capabil să Suedezăalegeți corect ritmul și durata de mers pe jos, ceea ce va fi optim pentru corpul dumneavoastră.
Să vedem ce ne dă Suedia mersul cu bastoane. În plus față de efortul fizic, despre care am vorbit mai sus, o astfel de mers pe jos face organismul mai durabil. De regulă, acest tip de fitness este practicat într-un parc sau parc. Și, după cum știți, plimbați zilnic în aerul proaspăt - o modalitate bună de a întări imunitatea. Un alt plus este faptul că, în combinație cu dieta și exercițiile fizice, mersul cu bețe este o modalitate eficientă de a pierde în greutate. În plus, ritmul de mers pe jos și lipsa necesității de a se concentra pe efectuarea de exerciții poate fi o ocazie excelentă pentru meditație. Acest lucru va ajuta nu numai să antreneze corpul, ci și să pună în ordine gândurile și sentimentele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1