Ternosliva este bună și rea

Goldan, care este mai cunoscut sub numele de prune ciulin înțepător, prune, ovăz și boabe de capră este răspândit aproape peste tot, dar nu toate grădinari grădinari place. Cu toate acestea, acest pris prichly nu poate fi doar mâncat, gătit cu compoturi și gemuri, dar de asemenea folosit pentru scopuri medicinale. Despre profit și rău sunt spinoase în acest articol.

Compoziția și proprietățile utile ale spini

In plus fata de proteine, grăsimi, carbohidrați și fibre rândul său, include vitaminele A, C, E și B complex, minerale - potasiu, sodiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, precum și pectine, taninuri, acizi organici, compuși azotați , uleiuri volatile esențiale și altele. de asemenea, în tratamentul diferitelor afectiuni utilizate nu numai albastru-negru fruct acoperit floare albicios, dar, de asemenea, flori, scoarță, rădăcini, ramuri. Pentru că fructul este caracteristic pentru acțiunea de purificare a sângelui, antiinflamatorie, dezinfectare și diuretică. Taninurile dau fructelor un gust caracteristic astringent, care, de asemenea, concurează bine cu diareea.

Interesul extraordinar și utilizarea ciulinelor sunt pentru femeile însărcinate care suferă de toxicoză. Elimină greața și facilitează sănătatea. Guma de fructe de padure se aplica la rani, calusuri si alte inflamatii pe piele, in special insotite de supuratie. Efectul unor astfel de comprese se poate observa după câteva zile: rana este curățată, mai puțin inflamabilă și începe să se strânge. Acest antiseptic natural este capabil să vă ajute în tratarea unei varietăți de afecțiuni dentare. Este mâncat și doar pentru a elimina respirația urât mirositoare.

Proprietăți utile de compot din ternosliv practic la fel ca fructe de padure proaspete. Acesta este un instrument excelent pentru a satura organismul cu vitamine in timpul sezonului rece, în cazul în care fructele și legumele tradiționale au trecut deja, iar boabe de capră continuă să stea pe ramuri de până la înghețuri. Favoarea vinului Goldan este dificil de a supraestima, deoarece băutura imbunatateste circulatia sangelui si dilata vasele de sange, reducerea presiunii, antibacteriene, antivirale și efect antiseptic.

Utilizarea altor părți ale bucșei

Decocția și infuzia de ghindă de flori sunt folosite pentru a purifica sângele și ficatul ca terapie auxiliară pentru bolile oncologice și leziunile cutanate - furunculoză, erizipel etc. Florile, spre deosebire de fructe, au un efect laxativ ușor, și totuși acestea sunt bine la calmarea sistemului nervos. Bulion din frunze vechi a fost folosit ca un diaforetic, diuretic si laxativ. Aceeași atitudine este bună, și rădăcinile acestui arbust, care, de asemenea, poate ajuta în tratamentul cablurilor. Pentru a face acest lucru, bulionul lor este utilizat pentru seringi. Lăstarii tineri și sucursalele au un efect similar cu zmeura - elimină febra, au un efect sănătos, dau tăria corpului.

Contraindicații

La spinoase, ca orice alt instrument de tratament, nu există numai proprietăți utile, ci contraindicații, deși această cantitate este minimă în acest boabe. Nu recomanda utilizarea sa la persoanele cu aciditate ridicată a stomacului, care suferă de ulcer sau gastrită. În plus, trebuie să vă amintiți întotdeauna despre posibilele intoleranțe individuale și reacțiile alergice. Dacă mergeți la o întâlnire importantă sau la negocieri, nu trebuie să mâncați fructe albastru-negru, deoarece acestea vă pot bloca dinții și limba, ceea ce este urât din punct de vedere estetic. În general, boabele sunt foarte utile și nu își pierd calitățile valoroase după îngheț, deci pot fi recoltate pentru iarna. Dar oasele conțin substanța otrăvitoare amygdalin, astfel încât utilizarea lor în interior nu este recomandată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

26 + = 34