Tipurile de miere și proprietățile lor medicinale

Până în prezent, sunt cunoscute diferite tipuri de miere, iar proprietățile lor medicinale și posibilele rău au fost studiate de mult timp de oamenii de știință. Fiecare varietate are propria compoziție chimică și biologică, astfel încât toată lumea are un anumit "cip" în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate.

Tipurile de miere și proprietățile lor medicinale

Astăzi această delicateasă populară este obținută de la diferite plante, ceea ce determină prezența unor opțiuni exotice, iar acest lucru se aplică nu numai gustului, ci și compoziției.

Soiurile de miere și proprietățile sale medicinale:

  1. Acacia. Acest produs are proprietăți antimicrobiene, restaurative și sedative. Se recomandă să mâncați în primul rând cu boli nervoase și insomnie. Este demn de remarcat impactul pozitiv asupra activității tractului digestiv și a rinichilor. Mierea de salcâm nu provoacă alergii.
  2. Hrișcă. Acest produs este bogat în fier, deci va fi deosebit de util în anemie. Proprietățile de vindecare ale mierei de hrișcă se datorează prezenței diferitelor vitamine și minerale, deci va fi utilă pentru beriberi. Afectează în mod pozitiv produsul asupra stării vaselor și a muncii stomacului.
  3. Lugovoi. Acest soi este numit și "echipa națională". Această miere îmbunătățește starea sistemului nervos, contribuind la combaterea insomniei și a durerilor de cap. Bătaia inimii stabilizează produsul.
  4. Roșu. Acest tip de delicatețe se distinge printr-un efect pronunțat antimicrobian și stimulant. Mierea de castan ajută la întărirea potenței și este recomandat să se ia în cazul în care există boli ale tractului digestiv și ale rinichilor.
  5. Linden unul. Proprietățile de vindecare ale acestui produs de miere și de albine se datorează prezenței diferitelor substanțe utile. Are un efect de vindecare, deci este folosit pentru a trata arsurile si ranile, inclusiv leziunile purulente. Produsul are o proprietate bactericidă și este recomandat pentru tratamentul laringitei, bronșitei și astmului. Această miere este utilă pentru afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale rinichilor, ficatului și inimii.
  6. Floarea-soarelui. Printre alte soiuri de miere, aceasta se datorează prezenței unei cantități mari de vitamina A. De asemenea, are un efect bactericid pronunțat. Este, de asemenea, potrivit pentru aplicare locală, deoarece are un efect de vindecare a rănilor.
  7. Goroshkova. Varietate neobișnuită, obținută din mazăre cu frunze fine. Se poate lăuda cu acțiune antipiretică și dezinfectantă și este, de asemenea, eficientă pentru diferite inflamații.

soiurile de miere și proprietățile lor medicinale

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 3 =