alcool salicilic

Alcoolul salicilic aparține grupului de produse medicale de acțiune keratolitică, adică se utilizează în exterior pentru a înmuia, a distruge și a elimina zonele excitat ale pielii.

Utilizarea alcoolului salicilic în dermatologie

În ciuda apariției multor medicamente universale și înguste în dermatologie, alcoolul salicilic rămâne un medicament extern popular. În primul rând, trebuie remarcat faptul că alcoolul salicilic, în conformitate cu clasificarea farmacologică, este inclus în grupul de medicamente antifungice dermatotropice. Acționează deprimant asupra ciupercilor parazitare datorită substanței active principale - acidului orto-oxibenzoic. În plus, indicațiile pentru utilizarea alcoolului salicilic sunt:

  • leziuni cutanate infecțioase;
  • eczeme cronice;
  • dermatita de contact;
  • psoriazis;
  • ihtioză;
  • diskeratoza.

Adesea, experții recomandă utilizarea alcoolului salicilic pentru arsuri pentru dezinfectarea suprafețelor pielii adiacente plăgii.

Dermatologii de alcool salicilic sunt deseori sfătuiți să utilizeze în combinație cu alte medicamente.

Aplicarea alcoolului salicilic în cosmetologie

Cosmetologia și dermatologia sunt dificil de separat. Potrivit majorității, diferența constă în faptul că multe defecte cosmetice pot fi fixate de dvs. sau de un cosmetician, care nu au întotdeauna învățământul medical superior. Este bine cunoscut faptul că utilizarea zilnică a alcoolului salicilic ajută la scăderea:

  • acnee;
  • juvenile acnee;
  • comedoanelor.

De asemenea, alcoolul salicilic ajută la eliminarea:

  • roșeața și înfrumusețarea pielii;
  • bătături;
  • negi.

Mulți oameni folosesc alcool salicilic pentru transpirație și mâncărime a pielii, în principal după mușcătura insectelor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 4