alergic la sperma

Alergia la sperma de sex masculin este o boală foarte rară, atât în ​​rândul femeilor, cât și al bărbaților. Acesta poate aduce o mulțime de probleme pentru parteneri: de la acte sexuale rare și se termină cu o barieră psihologică gravă, care este mai mult și mai dificil de eliminat.

Din fericire, nu există consecințe teribile pe care nu le reprezintă: un cuplu, dacă unul dintre parteneri are o alergie la sperma, încă mai poate avea copii.

Alergii la sperma proprie la bărbați

Alergia la materialul seminal la bărbați este rară: este că trebuie să distingi între o reacție alergică și una exclusiv autoimună a corpului. Dacă primul elimină antihistaminicele, al doilea necesită un tratament mai grav și se manifestă mai des. Ambele boli sunt diagnosticate cu ajutorul datelor de teste de sânge pentru imunoglobulina E și anticorpi specifici.

Simptomele alergiei la sperma:

  1. După ejaculare, un bărbat dezvoltă febră.
  2. curge nasul.
  3. Senzație de arsură în ochi.
  4. Oboseala.

Aceste simptome pot persista o saptamana si sunt foarte asemanatoare cu o raceala. A distinge între aceste două boli diferite poate fi foarte simplă: simptomele de alergie la materialul seminal apar imediat după ejaculare. Primul caz al unei astfel de alergii ciudate la propria spermă a fost înregistrat în 2002.

Cum este alergia la sperma la femei?

Simptomele acestei boli rare sunt aceleași ca și în formele convenționale de alergie: in contact cu alergenul apare senzația de arsură și mâncărime (în acest caz, zona genitală a femeii), există înroșirea și umflarea țesuturilor. Când este alergic la materialul seminal după ce acesta lovește pielea, se pot dezvolta urticarie: blistere roșii cu mâncărime.

În plus față de manifestarea simptomelor locale, pot apărea și simptome generale: de exemplu, strănut, o ușoară creștere a temperaturii, lacrimare, bronhospasm și edemul lui Quincke. Simptomele apar în 30 de minute după administrarea unui antihistaminic.

Majoritatea acestor simptome sunt similare cu manifestările bolilor cu transmitere sexuală și având în vedere că alergia la sperma este o boală extrem de rară, trebuie examinată o femeie și partenera ei.

Diagnosticul alergiilor se efectuează utilizând un test de sânge pentru imunoglobulină E.

Alergii la sperma și sarcină

Astăzi, un număr de motive alergie subiect sperma „prea mare“, o masă de mit, spunând că, dacă o femeie este alergic la sperma soțului ei, atunci ea nu va fi niciodată copiii lui, deoarece în orice reacții alergice sunt produse de anticorpi specifici care distrug sperma, înainte de a atinge ținta.

Există ceva adevăr în asta, dar prognosticul nu este la fel de dezamăgitoare, deoarece ar putea părea la prima vedere: faptul că, uneori, este suficient de antihistaminice primirea, la corpul unei femei nu este atât de sensibil la sperma.

De asemenea, una dintre opțiuni este hiposensibilizarea. Unele componente ale spermei, care sunt alergice, sunt injectate sub un anumit model sub piele. Organismul, astfel, este utilizat pentru obtinerea de dozaj scăzut și nu răspunde la ele, iar apoi, pe măsură ce cresc, în cele din urmă se utilizează și nu mai este „vede“ amenințarea în această chestiune. Singura limitare a unui astfel de tratament este că, pentru ca efectul să fie prelungit, nu trebuie să existe alergie la sperma proprieîntreruperi lungi în viața sexuală.

Prin urmare, ideea că o alergie la sperma duce la infertilitate nu este decât o iluzie.

Cu toate acestea, există o altă parte a monedei: este faptul că, așa cum am menționat deja, simptomele unei astfel de alergii sunt foarte asemănătoare cu simptomele bolilor cu transmitere sexuală. Acestea din urmă sunt într-adevăr însoțite de infertilitate, prin urmare, dacă un cuplu este tratat pentru alergii și nu poate concepe un copil, atunci cel mai probabil problema nu este alergii și alte boli trebuie să fie vindecate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 34 = 35