Bach picături - cum să luați un sedativ sigur?

Bach picăturile sunt un preparat natural bine cunoscut pentru tratamentul tulburărilor psihologice. Are abilitatea de a calma stresul mental și de a îmbunătăți fundalul emoțional. Popularitatea esențelor și picăturilor din Bach se datorează compoziției lor naturale și absenței efectelor secundare și contraindicațiilor.

Descrierea esentelor "Flowers of Bach"

Esențele de flori din Bach sunt numite medicamente homeopatice sau fitoterapeutice. Ele se bazează pe un extract sau o infuzie concentrată de flori de diferite plante. Creatorul de esențe de flori, Edward Bach, a crezut că bolile indică prezența unor probleme psihologice, disconfort și conflicte interne. Medicamentul inventat de el ar trebui să îmbunătățească starea emoțională și să influențeze pozitiv caracterul.

De-a lungul vieții sale, Dr. Bach a reușit să creeze 38 infuzii de plante unice. Fiecare dintre ele are proprietăți speciale. Pentru a selecta esența, trebuie să ascultați corpul și lumea interioară, să încercați să identificați problema și să alegeți medicamentul potrivit. Din varietatea de esențe de flori, puteți utiliza simultan 1 până la 7 extracte. Pentru a vă îmbunătăți starea mentală, puteți profita de astfel de esențe:

 • măslină: va susține o mulțime și o muncă grea, dacă este necesar;
 • gențiană: folosită într-o stare de stres sever, șoc;
 • zada: crește încrederea în sine;
 • castan de cal: eficient în tratarea gândurilor obsesive;
 • Willow: eliberează un sentiment de auto-milă și resentimente;
 • crap: ajută cu gânduri de noapte chinuitoare;
 • nuc: ajută la adaptarea în condiții noi;
 • stejar: crește rezistența cu epuizarea corpului:
 • Gubastik: îi ajută pe oameni timizi și jenanți;
 • câine dogrous: util pentru oameni apatici și slab-voit.

Bach picături - pentru ce sunt?

Dacă o persoană se confruntă cu o soluție la probleme dificile sau se află într-o stare stresată, el poate să experimenteze modul în care acționează picăturile liniștitoare ale lui Bach. Acest medicament este indicat ca o profilaxie sau tratament al stresului. Este eficientă în astfel de situații:

 • cu stres sever asociat cu pierderea unei persoane iubite sau cu o boală gravă;
 • într-o stare de spaimă cu experiență;
 • în situații tensionate la locul de muncă sau în familie;
 • la ocupații stresante: salvatorul, medicul de prim ajutor, profesorul;
 • înainte de spectacole sau de examinări;
 • cu o schimbare bruscă a situației, relocare forțată;
 • femeile după nașterea copilului;
 • cu excitabilitate crescută, nervozitate;
 • în prezența coșmarurilor, probleme cu somnul;
 • Bach scapă în atacurile de panică ajută la reducerea puterii lor;
 • cu îndoială de sine, dezamăgire, apatie.

esența lui Dr. Bach

Bach picături - compoziție

Esența lui Bach este un produs care constă în extracția unei singure plante. Fiecare esență a doctorului Bach are propria proprietate și scop. Combinația de esențe de culori diferite a dus la crearea de preparate complexe care combină mai multe proprietăți. Cele mai populare printre preparatele florale ale lui Bach sunt picăturile de Rescue Remedy. Acestea includ 5 componente active:

 • o pasăre de păsări solare - pentru a reduce durerea psihică;
 • cires prune - ajuta cu confuzie si panica;
 • floarea-soarelui - pentru a elimina frica severa;
 • Clematis - pentru a ușura stupoarea, stupoarea;
 • Greață vulgaris - ajută la iritabilitate și tensiune.

Esente din Bach - producători

Picturile "florilor Bach" sunt populare în multe țări europene și asiatice. Acestea au fost create de un medic englez Edward Bach în anii 20 ai secolului XX. Esențele de flori au devenit populare aproape imediat și au fost puse pe fluxul de producție. Acum principalul producător de esențe și picături de Bach este compania engleză A.Nelson & Co.Limit, Wimbledon, Londra. Această companie produce medicamente în conformitate cu rețeta lui Edward Bach însuși. Distribuitorul oficial al picăturilor în Rusia este Centrul Bach pentru Terapie cu Flori

Bach picături - contraindicații

Preparatele florale create de Dr. Bach au o compoziție absolut naturală. Timp de 90 de ani de existență, aceste medicamente s-au dovedit a fi un remediu ușor. Esențele și picăturile "Bach Flowers", contraindicații la care nu sunt identificate, se pot aplica la orice vârstă nu numai oamenilor, ci și animalelor de companie. O reacție negativă la picăturile și esențele de flori poate fi datorată intoleranței individuale a componentei naturale. Deși medicamentul nu este contraindicat femeilor însărcinate și care alăptează, este mai bine să se consulte cu un medic despre utilizarea acestuia.

esente de flori ale Dr. Bach

Bach picături - efecte secundare

Practic toate medicamentele din grupul sedativ au un efect retardant și hipnotic. Esențele naturale ale lui Bach nu au acest efect secundar. Ele sunt ușor de perceput de către organism și au un efect moale asupra ei. Esența "Bach Flowers", ale cărei efecte secundare sunt absente, poartă doar sănătatea, forța și confortul corpului.

Cum să luați picăturile de Bach?

Bach picăturile sunt folosite pentru prevenirea tulburărilor psihologice sau a tratamentului.

Bach flori - aplicare:

 1. Pentru profilaxia înaintea unui eveniment care este perceput de om ca stres, este recomandabil să se dizolve 2-4 picături de medicament într-o treime dintr-un pahar cu apă sau le picătură sub limbă.
 2. Pentru a elimina frică sau stres după un eveniment interesant, luați 2-4 picături de soluție Bach dizolvată în apă de 4 ori pe zi timp de 2-3 zile.
 3. Pentru tratamentul stărilor nevrotice severe sau stresante, cursul de a lua picături poate fi de 2-3 luni.

Puteți cumpăra picături Bach pentru copii. În ceea ce privește primirea picăturilor de bebeluși, se recomandă să consultați un neurolog sau pediatru. Copiii mai mari de 6 ani, care este marcat iritabilitate, anxietate, starea de spirit proasta, va poate oferi 2-4 picături de 4 ori pe zi, timp de câteva săptămâni. În primele zile de admitere ar trebui să fie atenți la starea copilului, pentru a înțelege dacă are o intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Bach scade pentru oameni

Esențele de flori ale doctorului Bach au permisiunea de a primi toate grupurile de persoane. Ei s-au arătat bine în tratamentul tulburărilor emoționale la copii, adolescenți, adulți și vârstnici. Picăturile sunt permise pentru utilizare de către femeile care au copii mici și care prezintă simptome de depresie postpartum. Bach picăturile în timpul sarcinii pot fi utilizate după consultarea unui medic.

Bach picături pentru copii

Bach picături pentru animale

Dezvoltarea lui Dr. Bach are un impact pozitiv nu numai asupra oamenilor, ci și asupra animalelor de companie. Dacă este necesar, animalele picură în limbă 1-2 picături de droguri de 4 ori pe zi. Cursul de tratament poate dura până la 2 luni. Puteți folosi picăturile Bach pentru pisici și câini în astfel de cazuri:

 • Când un animal de companie se odihnește cu un străin pentru un timp;
 • înainte de expoziții, treceri, vizite la medicii veterinari;
 • după traume fizice sau psihice.

Cât de mult poți bea esențele lui Bach?

Drogurile lui Dr. Bach nu au efecte secundare și contraindicații, dar acest lucru nu înseamnă că pot fi utilizate în mod constant. Cu o admitere sistematică pentru o lungă perioadă de timp, o persoană poate dezvolta dependență de componentele medicamentului, ceea ce va neglija eficacitatea picăturilor. Esența lui Bach își exercită influența pozitivă, dacă este aplicată în decurs de 1-2 luni. Dacă problemele emoționale persistă, după 3 luni, trebuie să repetați cursul.

Bach picăturile sunt similare

Esența florilor Bach constă din ingrediente naturale și este produsă de o companie care are un monopol asupra acestui medicament, ceea ce determină un cost ridicat al picăturilor de flori. Din acest motiv, oamenii aleg medicamente mai ieftine cu un efect sedativ și adaptiv. Analogii acestui medicament cu privire la compoziția industriei farmaceutice nu pot oferi. Printre medicamentele cu acțiune similară, puteți numi astfel de medicamente homeopatice:

 • Avena-compositum - adecvată pentru tratamentul stărilor de anxietate, tulburărilor de somn, sensibilității severe;
 • granule Nevesed - va ajuta cu dificultăți în adormire, excitabilitate crescută;
 • Tablete Uspokoy - recomandat persoanelor care suferă de stres constant, reduc anxietatea și anxietatea;
 • granule Gepar sulf - folosit pentru a scăpa de deznădejde și disperare, pentru a îmbunătăți starea de spirit;
 • granule Ignacy - eficace în stările isterice;
 • Nervochel - utilizat pentru neuroni și stres mental.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

93 − = 85