Bumblebee musca ce să facă

Bumblebee, spre deosebire de o viespe si chiar de o albina, este considerata o insecta foarte iubitoare de pace. Rareori cântă și numai dacă o persoană îl amenință pe el sau pe stupul său. Prin urmare, nu toată lumea știe cum să ușura înțepătura unui bondar - ce să facă imediat după uzhalivaniya decât trata rana, a preveni infecția și răspândirea otrava pe tot corpul.

Ce să faci după o mușcătură de vierme?

În primul rând, ar trebui să vă amintiți câteva informații despre aceste insecte:

 1. Doar o femelă de sex feminin poate fi deprimată.
 2. Stingul este diferit de albina - nu are o crestătură și, prin urmare, nu rămâne în piele.
 3. În timpul muscării, se injectează o doză microscopică de otrava constând din proteine.
 4. Alergia la toxinele de bumblebee este extrem de rară (aproximativ 1% din cazuri) și numai după agitație repetată.

Este de remarcat faptul că orice persoană după o muscatura dezvoltă o reacție locală sub formă de umflare, durere, mâncărime și iritarea pielii. Simptomele listate pot persista timp de 1-10 zile, în funcție de localizarea rănii. Cea mai lungă reacție la stingerea unor zone sensibile ale pielii, în special în apropierea ochilor, continuă.

Iată ce trebuie să faceți atunci când mușcați o bunică în picior sau pe degetul mâinii, palmei, altor părți ale corpului:

 1. Dezinfectați rana. Pentru a face acest lucru, sunt adecvate soluțiile antiseptice - tincturile de alcool, permanganatul de potasiu, oțetul cu apă, peroxidul de hidrogen. Puteți clăti locul de mușcătură sau înmuiați lichidul cu un tampon de bumbac, apoi îl aplicați la deteriorare timp de câteva minute.
 2. Dacă într-o oarecare măsură rămâne în piele intepatura albiei, trageți-o cu pensete. Este în prealabil important ca instrumentul să fie tratat cu un antiseptic sau cu alcool.
 3. Încearcă să încetinești absorbția și răspândirea otrăvurilor prin sânge. Pentru că pachetul de gheață este bun. Puțin absorbit de toxine este o felie de zahăr rafinat.
 4. Cu sindrom de durere severă și semne de inflamație, luați Aspirină.
 5. Pentru a reduce umflarea și mâncărimea, tratați rana cu preparate locale specializate, de exemplu, Azaron, Fenistil, Psilo-balsam.

Dacă înțepat de o albină într-o zonă sensibilă - pleoapelor, buzelor, zona inghinală, axile, de asemenea, este de dorit să ia un medicament analgezic non-steroidiene. Este bine în astfel de cazuri să ajuți fondurile bazate pe ibuprofen.

Ce ar trebui să fac cu o tumoare după o mușcătură de vierme?

Așa cum am menționat deja, în orice caz, va apărea supărare în cazul în care vă stingeți o insectă. Aceasta se numește reacția locală, care apare ca urmare a injectării de otrăvire. Prin urmare, este perfect normal dacă mâna sau piciorul s-au umflat după mușcătura unei bumblebe - ce să facă și ce mijloace de a utiliza este descris în secțiunea anterioară. Astfel de reacții pot să se răspândească nu numai în zona țânțarilor, ci și în zonele adiacente ale pielii, care, de asemenea, nu sunt considerate patologii.

O situație mai serioasă apare atunci când victima a fost mușcată din nou de o bumblebee și a dezvoltat o alergie la compușii proteici din veninul unei insecte. Raspunsul imun este de 4 tipuri in functie de severitatea leziunii:

 1. Întregul corp se umflă, erupțiile cutanate, mâncărimea și roșeața pielii sunt observate în paralel.
 2. În plus față de simptomele de tip 1 - diaree, vărsături.
 3. ce să faci după o mușcătură de vierme

 4. Împreună cu semnele de 1 și 2 etape ale unei reacții alergice, există probleme cu respirația, asfixierea.
 5. În plus față de toate fenomenele menționate mai sus - amețeli, creșterea frecvenței cardiace, pierderea conștiinței, frisoane, transpirații profunde, șoc anafilactic.

Dacă există semne de alergie la o otravă de bumblebee, este important să apelați imediat o echipă medicală sau să luați o persoană la un spital. Pentru a ușura starea sa, puteți oferi victimei un medicament antihistaminic (Tavegil, Clemastin). Uneori sunt necesare medicamente mai puternice - corticosteroizi (dexametazonă), injectare de adrenalină.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 26 = 33