simptome de cancer ovarian

După cum știți, diagnosticarea precoce cu astfel de boli formidabile precum cancerul este cea mai importantă condiție pentru depășirea cu succes a acestora. Prin urmare, trebuie să vă monitorizați cu atenție corpul, nu numai vizitați în mod regulat facilități medicale, ci și să identificați în mod independent semnele bolilor. Care sunt simptomele observate în cancerul ovarian, considerăm în acest articol.

Cum de a identifica cancerul ovarian?

Cancerul ovarian este un grup de neoplasme care pot apărea în diferite țesuturi care se află în interiorul ovarelor. Cancerul ovarian este o boală foarte insidioasă, deoarece se manifestă adesea nu imediat, dezvăluindu-se în stadiile incipiente ale unei treimi din pacienți. În acest caz, chiar și examinările regiunii pelvine, ultrasunetele și testele de sânge nu determină cu precizie prezența bolii. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că ovarele, care au în mod normal un diametru de 2,5 cm, sunt situate adânc în cavitatea abdominală, iar tumora poate crește până la o dimensiune suficient de mare înainte de a fi identificată.

În plus, simptomele cancerului ovarian la femei sunt dificil de distins de simptomele altor boli mai frecvente, care sunt adesea luate primul cancer ovarian, făcând un diagnostic eronat. De exemplu, semnele de cancer ovarian se pot asemăna cu manifestările de boli ale vezicii urinare sau ale sistemului digestiv. Cu toate acestea, în această boală, spre deosebire de altele, simptomele sunt în mod constant și exacerbate și nu apar periodic.

Astfel, primele semne ale cancerului ovarian se pot exprima după cum urmează:

  • disconfort constant în abdomen, senzație de supraalimentare, umflare;
  • urgenta urgenta de urinare, urinare frecventa;
  • durere în regiunea pelviană, regiunea lombară;
  • schimbări neașteptate în ceea ce privește natura scaunului (diaree sau constipație);
  • dezavantajul cauzat sau pierderea în greutate;
  • creșterea taliei;
  • deteriorarea apetitului, slăbiciune generală;
  • dureros contact sexual.

Unul dintre primele simptome specifice cancerului ovarian este dereglarea incomprehensibilă a tractului genital (adesea sângeroasă). Odată cu progresia bolii, durerea abdomenului devine dureroasă și tragică, intensificată. În cazul cancerului ovarian, în multe cazuri, temperatura corpului crește la 37,5 - 38 ° C, care apare adesea seara. În etapele ulterioare, apare anemia, epuizarea corpului, mărirea abdominală, edemul membrelor inferioare, semnele de insuficiență respiratorie și cardiovasculară.

Diagnosticul cancerului ovarian

Dacă există o suspiciune de boală după examenul ginecologic, se efectuează în mod obligatoriu ultrasunetele, datorită cărora se poate detecta o formare volumetrică, prezența fluidului în cavitatea abdominală. Cu ajutorul imaginilor de calculator și de rezonanță magnetică, specialiștii studiază în detaliu toate organele la care s-ar putea răspândi boala. În același scop, pentru a verifica dacă există metastaze în plămâni, este prescris radiografia. Când lichidul este detectat în cavitatea abdominală sau în altele cum să identifice cancerul ovarianzone este luat pentru cercetare privind prezența celulelor canceroase. Dacă se detectează o tumoare, este necesară o operație de diagnosticare cu biopsie pentru a determina dacă este malignă sau benignă, un studiu al unei bucăți de țesut tumoral.

Ce se întâmplă dacă există o suspiciune de cancer ovarian?

Principalul lucru este de a depăși temerea unui diagnostic posibil și de a nu amâna pentru o singură zi o vizită la specialiști și de a efectua analize. Dacă diagnosticul este confirmat - în orice caz, să nu refuzați și să nu amânați tratamentul. În cazul în care, după ce au fost depistate simptomele de mai sus, sa făcut un alt diagnostic, dar după tratament nu a existat nici o îmbunătățire, trebuie efectuată oa doua examinare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

95 − 94 =