apariția canalului cervicalAtrezia canalului cervical este o astfel de încălcare în structura anatomică a uterului, care constă în infectarea acestuia.

Din cauza a ceea ce dezvoltă, de obicei, atrezia?

Cauzele atreziei canalului cervical pot fi împărțite în două grupe: dobândite și congenitale.
Acestea din urmă sunt destul de rare și sunt cauzate de prezența patologiilor cum ar fi infecția completă a canalului cervical, cervix dublu (anomalie de dezvoltare).

Cel mai adesea, atrezia este o boală dobândită. Deci, destul de des o astfel de încălcare se observă după operațiile chirurgicale asupra organelor de reproducere. De exemplu, după recenta curettage a cavității uterine și a gâtului, pe locul endometrului deteriorat există vârfuri. Localizarea acestora direct în interiorul canalului cervical duce la dezvoltarea atreziei.

Cum de a determina atrezia?

În majoritatea cazurilor, simptomele atreziei canalului cervical sunt ascunse. De aceea, încălcarea este deseori detectată prin examen ginecologic preventiv. Semne clare că fată are o atrezie a canalului cervical sunt:

  • absența menstruației;
  • prezenta durerii in abdomen.

atrezia canalului cervical
Diagnosticul se bazează pe rezultatele ultrasunetelor. Metodele de investigare metodice nu oferă posibilitatea de a stabili prezența unei astfel de încălcări.

Cum este tratată atrezia?

Singura modalitate de a trata atrezia canalului cervical este chirurgia. Se efectuează sub anestezie generală, într-un spital. În acest caz, desfășurarea unei astfel de proceduri este permisă numai în acele situații în care durata amenoreei nu depășește 6 luni. În caz contrar, este desemnată recanalizarea colului uterin, adică formarea unui nou canal, alături de cel vechi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

5 + 5 =