cand sa colectam pelin

Deoarece pelinul crește aproape oriunde, această plantă medicinală este una dintre cele mai accesibile, ceea ce nu diminuează utilitatea acesteia. În plus, pelinul a fost considerat o poțiune magică din cele mai vechi timpuri, iar astăzi, recunoscut ca medicină științifică, este folosit pentru a prepara medicamente pentru multe boli. Dar nu este absolut necesar să cumpere fonduri din pelin în farmacie - acestea pot fi făcute de mână, pentru care planta trebuie să fie recoltată în mod corespunzător. Luați în considerare când se recomandă colectarea pelinului în scopuri medicinale și modul în care acesta trebuie uscat.

Când să colectezi pelin pentru vindecare?

Trebuie remarcat faptul că medicina tradițională folosește una dintre speciile pelin - pelin, a cărui compoziție și proprietăți sunt bine studiate. Prin urmare, în acest articol vom vorbi despre când să colectăm și cum să uscăm pentru pregătirea medicamentelor de pelin amar. Această specie de plante se distinge prin culoarea gri-argint a tulpinilor și frunzelor, colectate în coșuri de flori galbene, exprimate printr-o aromă picantă și un gust foarte amar.

După cum știți, recoltarea plantelor medicinale ar trebui făcută numai într-o anumită perioadă, când concentrația nutrienților din ele este maximizată. Pentru pelin de astfel de perioadă două: înainte de înflorire și în timpul înfloririi. Înainte de înflorire, în perioada înmuguririi (mai-iunie), frunzele rădăcinii plantei sunt recoltate, pentru care trebuie tăiate fără pețioli. Când infloreste pelin (iulie - august), recolta frunzele cu frunze ale plantei, taie-le cu foarfece pe o lungime de 20-25 cm, fără tulpini grosiere. Este important să aveți timp să colectați pelin înainte ca florile să se întunece, să devină maro.

La prepararea amarului amar, trebuie să țineți cont și de câteva puncte:

  1. Colectarea materiilor prime ar trebui efectuată în zone ecologice, departe de zona industrială, haldele, drumurile.
  2. Pentru recoltare alegeți o zi uscată, însorită, când plantele se vor usca cu roua.
  3. Plantele după recoltare nu trebuie spălate.
  4. Foarte contaminate sau bolnave cu iarbă pentru a lua nu este recomandată.
  5. când să colecteze pelin pentru vindecare

Cum se usucă pelinul?

Materiile prime colectate trebuie să fie imediat uscate, să se răspândească pe hârtie într-un strat subțire sau să fie introduse într-un coș de răchită. Uscarea se efectuează în aer la umbră (la mansardă, sub un baldachin) sau în uscător la o temperatură de aproximativ 40-50 ° C, cu iarba necesară pentru a se întoarce în mod regulat. Stabiliți că materia primă este gata, puteți după gradul de fragilitate: tulpinile trebuie să se rupă, iar frunzele sunt frecate în pudră. Păstrați pelinul uscat într-un recipient din hârtie, din lemn sau din in, bine închis.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

52 − 50 =