care ajută la arsurile solare

Arsurile solare severe, cu vezicule și febră, atunci când leziunile cutanate la scară largă sunt sfătuiți să nu se auto-medicate, și cât mai curând posibil, pentru a vedea un medic. De asemenea, este recomandabil să încredințați specialiștilor tratamentul arsurilor solare pe față, tk. astfel de leziuni ale pielii sunt asociate cu un risc de formare a defectelor cosmetice, cicatrici. Dar dacă leziunea nu este puternică (există doar roșeață și ușoară durere), cu o astfel de arsură la soare, remediile populare sunt bune, pe care le puteți folosi pentru a trata acasă.

Are smantana ajuta cu arsuri?

Acest produs lactat este pentru mulți ani considerat în mod tradițional cel mai bun salvare de la arsurile solare. În același timp, există multe comentarii negative despre utilizarea smântânii în acest scop. Să încercăm să ne dăm seama dacă merită să utilizați acest produs pentru a trata arsurile după soare.

Smântână proaspătă de calitate este un produs care conține cremă de lapte și un ferment din bacterii de acid lactic, fără conservanți, agenți de îngroșare și alți aditivi chimici. Atunci când se aplică smântână din frigider în zona arsurilor solare, din cauza temperaturii scăzute și a conținutului de grăsimi, pentru o perioadă de timp, durerea și mâncăria scad, pielea se luminează puțin.

Cu toate acestea, beneficiile de smântână pe pielea arsă se termină aici, și de aceea. Când se usucă, se formează o peliculă pe piele care împiedică schimbul de gaz și evaporarea lichidului și este, de asemenea, un mediu excelent pentru propagarea bacteriilor patogene. Pentru a spăla smântâna, va trebui să utilizați detergenți, care pot deteriora în continuare pielea afectată. În plus, acest produs nu conține componente care ajută la accelerarea vindecării și regenerării pielii. Prin urmare, smântâna este acceptată pentru prima dată ca ajutor de urgență.

Care este cel mai bun ajutor de la arsurile solare pe pielea corpului și a feței?

Remediile bune pentru arsuri solare, capabile să reducă inflamația și să accelereze reparația țesuturilor, sunt:

  • suc de aloe;
  • ce funcționează cel mai bine împotriva arsurilor solare

  • suc de castravete;
  • suc de patrunjel;
  • un pachet de cartofi crud zdrobiti;
  • loțiune pe bază de bulion de mușețel, capreya cu frunze înguste, calendula, sunătoare;
  • Comprimate din frunze de varză (pre-bătut);
  • masca albă de ou bătută;
  • ulei de cătină sau măsline de măsline (la câteva zile după primirea arsurii).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

39 + = 43