care este mai bine aspirina sau aspirina cardio

Cauza formării cheagurilor de sânge, a varicelor, a arteriosclerozei vaselor de sânge, a hemoroizilor și a altor boli este adesea crescută a coagulabilității sângelui. Pentru ao reduce, medicii prescriu Aspirina, de obicei în cursuri. Acceptând anumite soiuri de acest medicament, de exemplu, Aspirin Cardio vă permite să faceți față bolilor de inimă, preveniți infarctul miocardic. Dar costul acestor medicamente este mult mai mare decât versiunea clasică. Prin urmare, pacienții sunt interesați de ceea ce este mai bine - Aspirina sau Aspirina Cardio, indiferent dacă acestea pot fi considerate mijloace identice.

Există o diferență între acțiunea Aspirinei standard și analogii ei scumpe?

Pentru a înțelege cu atenție întrebarea, este necesar să se studieze mai întâi compoziția medicamentelor luate în considerare.
Singura componentă activă a ambelor tipuri de aspirină este acidul acetilsalicilic. Produce două efecte principale:

  • un anti-inflamator;
  • antiplachetar.

Proprietatea din urmă vă permite să controlați cu succes viscozitatea și densitatea sângelui. Utilizarea de aspirina pentru diluarea lichidului biologic asigură prevenirea calitativă a aterosclerozei, infarct miocardic, accident vascular cerebral si alte patologii vasculare, ajută în tratamentul hipertensiunii arteriale.

Acest ingredient are, de asemenea, un efect ușor antipiretic și analgezic.

După cum se poate observa, componenta activă din soiurile descrise ale medicamentului este aceeași. Prin urmare, mecanismul muncii lor este complet același.

Care este diferența dintre Aspirina Cardio și Aspirina?

Având în vedere faptele de mai sus, este destul de logic să presupunem că nu există nicio diferență între produsele prezentate. Dar, dacă acordați atenție componentelor auxiliare ale medicamentelor, devine clar ce distinge Aspirin Cardio de Aspirina obișnuită.

În primul caz, comprimatele cuprind în plus:

  • amidon de porumb;
  • celuloză;
  • copolimer de etacrilat și acid metacrilic;
  • talc;
  • polisorbat;
  • trietil citrat;
  • laurii sulfat de sodiu.

Aspirina clasică, pe lângă acidul acetilsalicilic, constă numai din celuloză și amidon de porumb.

Această diferență între medicamente se datorează faptului că comprimatele de Aspirin Cardio sunt acoperite cu un strat enteric special. Acest lucru vă permite să protejați membranele mucoase ale pereților stomacului de efectele agresive ale acidului acetilsalicilic. După intrarea în sistemul digestiv, medicamentul începe să se dizolve numai atunci când intestinul este atins, unde ingredientul activ este absorbit.

Aspirina simplă nu este acoperită de vopsea. Prin urmare, acidul acetilsalicilic acționează deja în stomac. Adesea, acest detaliu aparent neimportant, provoacă multe probleme cu digestia, poate provoca dezvoltarea ulcerului și a gastritei.

O altă diferență între standardul și Cardio Aspirina este doza. Varianta clasică este eliberată în 2 concentrații, câte 100 și 500 mg fiecare. Aspirina Cardio se vinde în tablete cu un conținut de ingredient activ de 100 și 300 mg.

aspirina pentru lichefiere

Alte diferențe, cu excepția costului drogurilor, între fondurile în cauză.

Este posibil să beți clasic Aspirina în loc de Aspirin Cardio?

După cum sa stabilit deja, diferența dintre mecanismul de acțiune și efectul produs de droguri este absentă. Efectele secundare și contraindicațiile în comprimate sunt, de asemenea, identice. Prin urmare, în cazul în care sistemul digestiv funcționează corect, există o istorie de gastrita si ulcere stomacale, a crescut aciditatea gastrică, este foarte posibil de a înlocui scumpe Aspirina Cardio opțiune mai ieftină de acid acetilsalicilic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 5 = 10