simptome de colici

Colic se numește durere acută, crampe în abdomen, cauzată de iritarea intestinului, care poate fi cauzată de diferiți factori. colici intestinale este un simptom al unei boli subiacente, provocând-o, pentru că după atacul ar trebui să fie examinat de un medic.

Indicatii ale colicii intestinale

Pentru a judeca colica intestinala la adulti, puteti prin urmatoarele simptome:

 • atacuri de durere acută în abdomen;
 • spasme ale intestinului;
 • mucus în scaun;
 • diminuarea formării de calorii;
 • tensiunea musculaturii abdominale.

Colicul este însoțit de pierderea apetitului și, de regulă, de diaree. Temperatura corpului rămâne normală (dacă nu există infecție), dar se observă balonare. Dacă stomacul este apăsat, spasmele scad.

Există încă două varietăți de colici în localizarea durerii:

 • rectală sau rectală - însoțită de nevoia dureroasă de a defeca, de obicei falsă;
 • apendiculară - în regiunea ileală dreaptă se observă dureri de caracter în creștere.

Cauze ale colicii intestinale

Atacurile de durere în abdomen pot fi cauzate de:

 • intrarea în intestinul subțire de alimente nedorite în stomac sau alimente fermentate, prea reci sau lipsă;
 • ingerarea microbilor (salmonela, tulpina dizenterială, stafilococ, tulpini toxice de Escherichia coli) în intestine;
 • otrăvire cu săruri de metale grele;
 • în cazuri rare, stres, un șoc puternic nervos;
 • helmintiază;
 • infecția cu rotavirus;
 • obstrucția intestinală acută și alte boli chirurgicale.

Când obstrucția datorată adeziunilor intestinului tumorii sau răsucită colicilor sale intestinale acute este insotita de dureri dureroase crampe, care va slăbi în cele din urmă și să dea cale de balonare, gaze si constipatie, precum starea generală de deteriorare (transpirații reci, letargie).

Cum să eliminați colica intestinală?

Pentru a reduce intensitatea contracțiilor musculare, pacientul da antispastice (Bekarbon, Bellaverin, Diprofen, Drotaverină, Notenzil, Platifillin și colab.).

Aplicarea unui strat de încălzire în stomac sau introducerea unei clisme înaintea sosirii medicului nu este posibilă, deoarece aceste proceduri pot lubrifia imaginea, complicând diagnosticul.

Îndepărtează bine colica intestinală în adulți de mușețel și imortel.

Medicina tradițională sugerează utilizarea pentru prevenirea infuziilor cu colici din următoarele taxe:

 1. conuri de arin (3 părți), bloodroot erecte, menta, cimbru și sunătoare (2 părți), balsam de lamaie si urzici (1 parte) - două linguri prime se toarnă 500 ml de apă fiartă, bea de trei ori pe zi, înainte de mese pentru ½ cana .
 2. intestinale la simptomele adulților

 3. Cinquefoil (4 părți), fructe de afine (3 părți), sac de păstor, sporist și mamă (2 părți fiecare) - proporțiile și programul de recepție sunt aceleași.

Dieta cu colică intestinală

În timpul unui atac și după acesta către pacient, cu siguranță, nu înainte de masă - organismul refuză alimentele care în acest moment numai în rău. Dacă durerea abdominală este regulată, cu aprobarea medicului, puteți și ar trebui să practicați terapia fizică, înotul. Este important să se mănânce o masă completă și o atenție deosebită în dieta ar trebui să fie acordată alimentelor bogate în vitaminele B și C.

Dacă există suspiciuni de alergie la produse, acestea ar trebui să fie excluse din meniu în mod necondiționat. Cantitatea de carne consumată trebuie redusă la minimum. nutriție adecvată în colici intestinale completeze în mod eficient aportul de ceai negru neconcentrat, cu un pic de zahăr și bea ceai din fenicul, chimen, coada șoricelului. Medicamente utile și liniștitoare: tinctură de bujor, valerian, mămăligă sau ceai din aceste ierburi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =