conservarea colului uterin

În cazul în care una din următoarele diagnostice femeia livrate dupa participarea la clinici ginecologice: eroziune, deformare post-natale, neoplasmele chistica, stare precanceroasă, cel mai probabil, după ce trece o serie de teste va avea o operațiune, numită conization.

Coninizarea colului uterin - esența procesului

În timpul procedurii, medicii elimină piesa transformată a formei conice a colului uterin și a canalului acestuia. Adesea conizarea cervixului se face nu atât pentru tratament, cât și pentru stabilirea diagnosticului corect. Tesuturile tricotate sunt trimise pentru analize histologice pentru a identifica sau respinge prezența cancerului invaziv. De asemenea, se efectuează un studiu detaliat al materialului rezultat, în special din canalul cervical. În cazul în care indicațiile pentru conizare au fost displazia cervicală, atunci se acordă o atenție deosebită marginilor conului trunchiat. În varianta cea mai bună, nu există celule modificate pe acest sit, ceea ce indică o îndepărtare completă a țesutului patologic, care nu necesită tratament ulterior după conizarea cervixului.

Cum se administrează cervixul?

Medicina moderna ofera mai multe metode de conizare a colului uterin:

 • cuțit (recent este rar practicat, deoarece probabilitatea de a avea consecințe după conizarea cervicală în acest fel este mare);
 • Conizia laser a colului uterin (o metodă mai avansată, cu toate acestea, cea mai scumpă;
 • (conformația electronică poate fi numită mijloc de culoare aurie: are un procent mic de complicații după conizarea cervixului la un preț rezonabil).

Pentru a efectua această procedură se recomandă imediat după încheierea sângerării menstruale. Această perioadă este optimă pentru conizare, deoarece exclude posibilitatea de sarcină și lasă mult timp pentru vindecarea cervicală.

Coninizarea colului uterin este contraindicată atunci când:

 • inflamațiile în organele sistemului genito-urinar;
 • prezența cancerelor în cervix în formă invazivă.

Coninizarea colului uterin este o perioadă de vindecare

Reabilitarea completă durează de la una la mai multe luni. De-a lungul acestei perioade, pacienții pot sărbători:

 • sângerări sângeroase după conizionarea colului uterin timp de aproximativ zece zile;
 • senzații dureroase;
 • De asemenea, după coninizarea uterului de col uterin, poate apărea descărcare brună cu un miros neplăcut, însă acest lucru este considerat normal doar timp de trei săptămâni;
 • primele câteva menstruații diferă în abundența lor.

Pentru a vă asigura că procesul de vindecare este mai rapid și pentru a evita consecințele, trebuie respectate următoarele recomandări:

 • a exclude relațiile intime;
 • reducerea activității fizice;
 • să întârzieți cu o baie, vizitați sauna;
 • nu folosiți tampoane.

Dacă procedura nu este efectuată profesional sau dacă aceste limitări nu sunt îndeplinite, coninizarea colului uterin poate avea consecințe negative:

 • infecție infecțioasă;
 • vărsături hemoragice sau sângerări prelungite;
 • îngustarea canalului sau a gâtului extern.

Sarcina și nașterea după conizarea cervixului

O atenție deosebită ar trebui acordată femeilor după ce au condus colul uterin în timpul sarcinii și nașterii. tratamentul după conizarea uterului de col uterin
Deoarece apariția cicatricilor pe gât este inevitabilă după trunchierea țesuturilor deteriorate. Acest lucru complică în mod semnificativ procesul de gestație și naștere, și în cazuri speciale și concepție. Consecințele acestei proceduri sunt o amenințare de avort spontan sau, dacă cervixul este mai scurt, există riscul deschiderii sale prematură. Femeile cu această problemă sunt cusute în timpul sarcinii și o deconectează în săptămâna 37, când începe pregătirea activă pentru naștere. Există, de asemenea, o opinie conform căreia, după conizare, cervixul își pierde elasticitatea, în mod corespunzător, procesul de livrare naturală este dificil. Cel mai adesea, acești pacienți primesc o secțiune cezariană planificată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

79 − 74 =