Contuzia de tratament cu coccyx

Terapia leziunilor spinale necesită întotdeauna mult timp și efort, necesită o abordare integrată, o combinație de medicamente și proceduri de fizioterapie. Contuzia coccisului nu este o excepție: tratamentul este pe termen lung, dar acest lucru este necesar pentru a evita consecințele grave, neregulile în funcționarea organelor interne și a creierului.

Contuzia tratamentului sacru și coccisic la domiciliu

În primele câteva zile de la distrugere, este important să se respecte o serie de reguli de bază:

  1. Pentru două zile, aplicați comprese reci sau recipiente de gheață la coccyx.
  2. Observați odihna patului.
  3. Evitați șederea prelungită.
  4. Refuzați să luați băi calde și dușuri.
  5. Somn în stomac.
  6. Limitați activitatea motorului și mișcările bruște.

Tratamentul, aparent, vizează arestarea sindromului durerii. Prin urmare, se recomandă utilizarea încălzirii și a căldurii uscate după comprese reci. În plus, pentru confortul victimei este de dorit să puneți ceva moale înainte de a vă așeza, de exemplu, o pătură groasă sau o pernă mică. Farmaciile au, de asemenea, dispozitive ortopedice speciale cu formă C sau formă rotunjită pentru ședințe.

O contuzie a coccisului presupune tratament și anestezice medicinale. Cel mai bun non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii potrivite, cum ar fi ibuprofenul, Ibuprom, Nimesil, acetaminofen, indometacin. În unele cazuri, cu un sindrom de durere severă, sunt necesare injecții de astfel de medicamente.

Tratamentul leziunii coccixului - unguent și supozitoare

Pentru a ușura simptomele leziunilor, medicamentele locale sunt prescrise sub formă de creme, geluri, unguente și supozitoare cu efect de răcire și încălzire. Dintre acestea, cele mai eficiente sunt:

  • DOLOBENE;
  • Fastum gel;
  • unguent cu contuzii de coccyx cu mușețel și calendula;
  • ibuprofen;
  • Traumeel;
  • Ketanov și Ketonal (lumanari);
  • cremă cu venin de albine;
  • Arnica.

Medicamentele trebuie aplicate foarte atent și frecate cu mișcări ușoare ale degetelor. Conturul coccixului exclude masajul de orice fel, deoarece această procedură poate deteriora și agrava cursul bolii.

Atunci când se utilizează scânteie necesită prealabilă gastroenterolog consultare proktologa și deoarece utilizarea acestei forme de medicamente, uneori, are un impact negativ asupra digestiei și irita peretele intestinal, în cazul în care există probleme cu hemoroizi si membranele mucoase.

Contuzia de coccyx - tratament cu remedii folclorice

Retetele de medicina alternativa sunt destul de numeroase, dar numai unele dintre ele sunt de ajutor. Metoda cea mai populară este frecarea sucului de pelin proaspăt în zona afectată. Produsul anestezie rapid și promovează resorbția hematomului, elimină puffiness.

Se recomandă, de asemenea, comprese din frunze de planta. Pentru a le îndeplini, trebuie să spălați cu ușurință materiile prime și să le frecați puțin în mâini pentru a face ca sucul să iasă în evidență. Apoi, carnea este aplicată în locul inflamat și acoperită cu o tăietură de tifon timp de 2-3 ore.

masaj de prejudiciu cu coccix

Pe parcursul întregii perioade de tratament, aveți nevoie pentru a lua o baie de șold calde, cu adaos de decoct de musetel. Această procedură nu numai că relaxează mușchii și ameliorează durerea, dar, de asemenea, produce un efect anti-inflamator, previne dezvoltarea proceselor de putrefactie in rect si fisuri anale.

Tratamentul unei leziuni a coccitului va fi mult mai eficient dacă adăugați exerciții de gimnastică. De regulă, exercițiile de fizioterapie după leziuni de orice fel sunt una dintre cele mai eficiente metode de reabilitare a mușchilor, articulațiilor și întăririi tonului general. În acest caz, sunt destul de simple exerciții simple care sunt efectuate fără supravegherea unui specialist și nu iau mult timp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

31 + = 41