cornul cutanat

Boala cornului de piele se referă la neoplasme benigne. Cel mai adesea apare la persoanele a căror vârstă depășește 40 de ani, deoarece după acest prag în organism încep să apară schimbări în fundalul îmbătrânirii generale a corpului. În primul rând, ele sunt vizibile pe piele și uneori apar nu numai sub formă de riduri, ci și indicatori mai neplăcuți și mai periculoși.

Datorită modificărilor hormonale, reînnoirea celulelor se accelerează și acest lucru poate duce la apariția tumorilor. În special, cornul cutanat este observat la femei, deoarece sistemul lor hormonal este mai instabil decât cel masculin.

Simptomele cornului cutanat

Această boală se numește "cornul cutanat" din cauza asocierii vizuale - zona dureroasă a pielii coarsens și crește, de regulă, dobândind o formă conică.

Înmulțirea poate fi mai multe, iar nuanțele au maro și galben. Suprafața pielii keratinizate este neuniformă și acoperită cu brazde. În centrul conului este o secțiune rotunjită cu un proces inflamator.

Cornul pielii poate ajunge la dimensiuni mari și, de regulă, dimensiunea devine una dintre căile de predicție:

  1. Cu o lungime scurtă de până la 1 cm, cornul cutanat este de natura bazilomului sau a keratomului senil.
  2. Cu o lungime a cornului mai mare de 1 cm, în cazul analizei histologice, se determină verucile seboreice, papilomul excitat, keratoacantomul.

Dacă cornul de piele apare pe buza, atunci lungimea ei rareori depășește 1 cm. Cel mai adesea apare pe față - obrajii, fruntea, pleoapele și buzele. Mult mai rar apare pe membranele mucoase.

Cauze ale cornului cutanat

Pentru a provoca dezvoltarea cornului cutanat pot fi diferite boli:

  • viral infecție;
  • microtrauma;
  • uneori se întâmplă pe fondul lupusului roșu și tuberculos, al cheratozei însorite, al keratomului senil etc.

Medicii disting două tipuri de cornee cutanată, în funcție de ceea ce a cauzat:

  1. Cornul cutanat primar se dezvoltă din cauza modificărilor legate de vârstă ale pielii și devine un fel de semnal de îmbătrânire.
  2. Cornul cutanat secundar se dezvoltă datorită bolilor cronice ale pielii - negi și papiloame.

Tratamentul cornului cutanat

Îndepărtarea cornului cutanat este singura modalitate sigură de a scăpa de această nouă creștere. Faptul este că pericolul acestei boli constă în faptul că se poate dezvolta dintr-o formă benignă în formă malignă. Având în vedere ecologia modernă și posibilitățile de medicină în ceea ce privește bolile canceroase, medicii încearcă să nu riste sănătatea pacienților și să-i convingă de necesitatea unei intervenții prompte.

Astăzi, metoda chirurgicală este considerată o modalitate "clasică" de a scăpa de cornul cutanat, însă îndepărtarea nu garantează că boala nu va mai apărea din nou. De asemenea, trebuie avut în vedere că, în esență, formațiunile sunt îndepărtate în fazele târzii.

Se cunoaște, de asemenea, o metodă de îndepărtare a cornului cutanat cu un laser. Se utilizează în stadiile incipiente ale bolii și dă mai multe șanse să nu apară o recidivă. De asemenea, avantajul său este absența cicatricilor, care este importantă pentru cei care au cornul cutanat pe față.

După ce una dintre aceste proceduri este efectuată, histologia cauze cutanate analiza organismului eliminat pentru a determina ce procese din piele au cauzat această boală.

Cornul cutanat - tratament cu remedii folclorice

Cu cornul dermal, tratamentul cu remedii folclorice nu este doar ineficient, ci și periculos - orice neoplasm ar trebui expus cât mai puțin posibil efectelor.

Cu toate acestea, există opinia că consumul de cantități mari de vitamina C poate împiedica dezvoltarea bolii - cornul pielii nu crește, dar dezvoltarea sa nu poate fi inversată și, prin urmare, singura modalitate de tratament rămâne intervenția chirurgicală.


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =